Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha romlott paradicsomos...

Ha romlott paradicsomos húsgombócot ettem, mikor jönnek ki rajtam a tünetek?

Figyelt kérdés
A húsgombócnak kicsit fura íze volt, így csak az egyiket ettem meg a kettőből, de lehet, hogy nem kellett volna?!
2014. jan. 22. 12:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igyál rá pálinkát és semmi bajod sem lesz. Valami más tömény is megteszi.
2014. jan. 22. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Akár egy-két órán belül is. Hányás, hasmenés, de akár semmi bajod sem lesz tőle.
2014. jan. 22. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha nem hányod ki akkor max. hasmenésed lesz.Igyál sok folyadékot! Ha van alma eceted két evőkanál 3 dl vízbe és aszt idd meg segít lebontani az ételt. De a széntabletta is nagyon jó.4-5 szemet egyszerre.
2014. jan. 22. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy most a munkahelyen vagyok, nem tudok pálinkát inni. Öt után érek haza.
2014. jan. 22. 13:04
 5/11 anonim ***** válasza:

... A romlást okozó mikrobák nem patogének.


A romláskeltőkkel együtt lehetnének kórokozók is. Ez egy lehetőség, hogy ha már mondjuk nonpatogén pseudomonas baktériumok elszaporodnak a kaján.. akkor már más is lehet, ami ja, kicsit ételmérgezést okozhat.


De nem kell mindjárt betegségtudatot kapni, gyomorsavad működik, az ételtől nem kell félni. Max. na mára tervezz nagy bulizást mert netán esetleg rosszul lehetsz.


Ételmérgezés (méreganyag már az ételben) órákkal evés után, ahogy felszívódik ételfertőzés és rosszullét fél nappal, napokkal később is jelentkezhet ahogy a fertőzés szépen kialakul benned. Immunrendszeredtől is függ az utóbbi.


Semmi bajod nem lesz most, majd írj holnap mi volt.

2014. jan. 22. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
Hát itt almaecet sincs. Már nagyon bánom, hogy megettem. Ráadásul úgy félek a hányástól, mint a tűztől! Emetofóbiám van. :(
2014. jan. 22. 13:27
 7/11 anonim ***** válasza:

Akkor marad az almaecet, ami meg hülyeség (már elnézést :D )


Az ecet nem bont le semmit hús fehérjéin vagy szénhidrátokon. A gyomorsav HCl-hez képest biztos nem, nem is fertőtlenít.

A kaja lebontása enzimatikus folyamat (az ecet stimulálja az emésztőenzim kiválasztást, csökkenti az inzulinválaszt) de.. egy romlott kaja mikrobiális kockázatán nem sokat javít, szerintem. Ezért kezdtem azzal, hogy hülyeség, de ez csak jelenlegi ismereteimre vonatkozik, pálinka (fertőtleníthet) helyett maradhat az ecet. Ebben vannak ásványi anyagok, ez is valami ! :)

2014. jan. 22. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
A probiotikum ilyenkor nem segíthet? Az van nálam.
2014. jan. 22. 14:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha ételmérgezés előtt állsz? Akkor nem.
2014. jan. 22. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
Eddig még semmi. Szerintetek? Lehet még valami baj?
2014. jan. 23. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!