Ha romlott paradicsomos húsgombócot ettem, mikor jönnek ki rajtam a tünetek?
... A romlást okozó mikrobák nem patogének.
A romláskeltőkkel együtt lehetnének kórokozók is. Ez egy lehetőség, hogy ha már mondjuk nonpatogén pseudomonas baktériumok elszaporodnak a kaján.. akkor már más is lehet, ami ja, kicsit ételmérgezést okozhat.
De nem kell mindjárt betegségtudatot kapni, gyomorsavad működik, az ételtől nem kell félni. Max. na mára tervezz nagy bulizást mert netán esetleg rosszul lehetsz.
Ételmérgezés (méreganyag már az ételben) órákkal evés után, ahogy felszívódik ételfertőzés és rosszullét fél nappal, napokkal később is jelentkezhet ahogy a fertőzés szépen kialakul benned. Immunrendszeredtől is függ az utóbbi.
Semmi bajod nem lesz most, majd írj holnap mi volt.
Akkor marad az almaecet, ami meg hülyeség (már elnézést :D )
Az ecet nem bont le semmit hús fehérjéin vagy szénhidrátokon. A gyomorsav HCl-hez képest biztos nem, nem is fertőtlenít.
A kaja lebontása enzimatikus folyamat (az ecet stimulálja az emésztőenzim kiválasztást, csökkenti az inzulinválaszt) de.. egy romlott kaja mikrobiális kockázatán nem sokat javít, szerintem. Ezért kezdtem azzal, hogy hülyeség, de ez csak jelenlegi ismereteimre vonatkozik, pálinka (fertőtleníthet) helyett maradhat az ecet. Ebben vannak ásványi anyagok, ez is valami ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!