Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Több, mint egy éve megy a...

Több, mint egy éve megy a hasam! Történt ilyen még valakivel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Több, mint 1 éve megy a hasam.

Voltam orvosnál írt is fel gyógyszert, de mielőtt kiváltottam volna megnéztem a mellékhatásokat és 100/1 ember sárgaságos lehet tőle. (vagy valami nagyon rossz arány).

Úgy döntöttem,hogy váltom ki, de azóta nem is mentem vissza ezzel a problémával.

Naponta 2-3-4 megy a hasam, előtte kb. 4-5 percel érzem,hogy mit kell tennem(wc-re menni).

Ettem mindenféle kaját,de semmi sem segített.

Fogyni egyálltalán nem fogyok, sőt... inkább hízok.

Ha jól emlékszem egy hamburger után kezdődött. (De ez nem biztos)

2014. jan. 16. 11:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Arra nem gondoltál,hogy ételallergiád van? Pl lisztérzékeny vagy.

A kérdésedre a válasz: igen, nagyon sok emberrel történt már ilyen.

2014. jan. 16. 11:52
 2/16 anonim ***** válasza:

Voltál orvosnál, írt fel gyógyszert, te meg egy mellékhatásra alapozva inkább nem szeded, de vissza nem mentél, akkor most mi a problémád?

Szedd a gyógyszert vagy menj újra orvoshoz!

Ezerféle dolog lehet a háttérben, kivizsgálásra lenne szükséged, de ha ezeket nem akarod megtenni, akkor ülj továbbra is otthon és gondolkodj, hogy vajon mi lehet a bajod.

2014. jan. 16. 11:53
 3/16 A kérdező kommentje:

Nem akartam sárgaságos lenni...

Nem otthon ülök, minden reggel eljárok dolgozni ugyan úgy.

Ahogy írtam, mindenféle kaját ettem már, sőt volt olyan is,hogy csak ittam, de ugyan úgy jelentkezett a probléma.

Azt mondta az orvos,hogy ha nem múlik, akkor tükrözés.... azt köszönöm kihagyom, mondtam is neki,hogy előbb halok meg.

Kértem,hogy küldjön el vérvételre, hátha kimutat valamit, de nem küldött el.

2014. jan. 16. 11:57
 4/16 anonim ***** válasza:

A mellékhatások nem mindenkinél lépnek fel, ennyi erővel algopirint se szedj be, mert annak is vannak mellékhatásai.

Gyanús, hogy ételallergiás vagy, de más is lehet a dolog mögött pl. Crohn-kór, IBS, gyulladás stb.

2014. jan. 16. 11:59
 5/16 anonim ***** válasza:
Menj másik orvoshoz, elsőként széklet és vérvizsgálat van. Ha ott találnak valamit, akkor kell csak tükrőzésre menni. Ha annyira félsz a tükrőzéstől, akkor magánnál altatásban is kérheted. Egyébként tapasztalat: egy idő után annyira rossz lesz, hogy még a tükrőzést is örömmel bevállalod, csak tudjad mi a bajod.
2014. jan. 16. 12:01
 6/16 anonim ***** válasza:

Ne is haragudj, de te egy igen felelőtlen ember vagy. Először is te azért nem szeded az orvos által felírt gyógyszert, mert 100-ból 1 embernél előfordulhat sárgaság, ami mellesleg,arra utalhat teljesen egyértelműen, hogy gond van a májaddal, ha meg nem sárgulsz be, akkor egy kúra orvosságtól megoldódna a problémád. Ezzel a gondolkodással egy éve valószínűleg hazavágtad a bélflórádat teljesen, mivel ez egy felszívódási probléma is lehet. Mellesleg feleslegesen kínzod magad. Azért vannak az orvosok, hogy ha gondod van megoldják, ha nem bízol meg az egyikben menj egy másikhoz, de ne szenvedj, mert nem értesz hozzá, és nem látsz bele a testedbe, hogy tud hosszútávon mit okozol magadnak.

Mit ahogy az első válaszoló is írta ez lehet ételallergia, vagy lisztérzékenység is. A lisztérzékenység egyik leggyakoribb tünete a hasfájással járó hasmenés, ami nem akar szűnni és mindennapi tünet lehet, és ettől függetlenül nem fogy a beteg, hanem hízik. De ezt is csak orvos tudja megállapítani vizsgálatokkal. Írod, hogy ettél mindenféle kaját, de nem segített, nem is fog, először is a diéták nem azonnal fejtik ki hatásukat, hanem lehet, hogy csak 1 hét után, vagy később, ha pedig felszívódási probléma, akkor csak megint orvos tud segíteni, mert ő fogja tudni megmondani, hogy mi az, ami tilos a további étrendedben. (pl. egy lisztérzékeny hiába hagyja ki a búzalisztet az étrendjéből, ha helyette eszik rozslisztet, mert abban ugyanaz a fehérje van, mint a búzában, vagy ha csak elhagyja a fehér kenyeret mondva, hogy az a liszt, de a többi ételében meg nem figyeli, hogy tartalmaz e glutént, akkor a diéta már nem tökéletes és nem lesz eredménye.)

Szóval MENJ ORVOSHOZ!!!!!!

2014. jan. 16. 12:08
 7/16 A kérdező kommentje:

Az kimaradt,hogy dohányzok is.

Elmegyek az orvoshoz, ha lesz egy kis szabad időm. Nemrég kezdtem az új munkahelyen szabadságot nem akarok még kivenni.

2014. jan. 16. 12:09
 8/16 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Én már átestem gyomor és végbéltükrözésen is és mindkettőt túléltem. Nem voltak kellemesek, de nem is fájt egyik sem. Sőt, még csak nem is altattak vagy bódítottak egyiknél sem. Viszont rengeteget szenvedtem előtte egy csomó tünettől, amikkel elmentem orvoshoz és nem első körben voltak a tükrözések! Az már csak az utolsó körben volt. Egyébként refluxom van, IBS-em. A kivizsgálások után kaptam gyógyszereket és köszönöm szépen jól vagyok!

Ennyi az egész.

És én baromira nem adok a mellékhatásokra, mert szinte bármilyen gyógyszert bevesz az ember, annak számos mellékhatása van. De egyébként bármilyen változást, gondot észrevesz az ember szedés közben, akkor abba kell hagyni és újra orvoshoz kell menni. Kár ezen agyalni. Akkor ezzel az erővel fájdalomcsillapítót se vegyél be...

2014. jan. 16. 12:13
 9/16 A kérdező kommentje:

Itt ahol lakom több orvos is van.

Az egyik (én orvosom) akármi bajod van küld hasiultrahangra. (még akkor is ha eltört a kislábadújja).

Multkor kijött hozzánk egy másik orvos(épp ügyeletbe volt) kisgyerekhez(3éves) és telefonnal világított a szájába, majd miután nem sikerült rendesen belevilágítani azt mondta,hogy vigye el a házi orvoshoz.

39,3 fokos láza volt, de nem adott neki semmit sem.

Erre ilyen orvosok vannak.

2014. jan. 16. 12:15
 10/16 A kérdező kommentje:

2-es.

Én megmondom neked,hogy miért nem akarok végbéltükrözést.

Attól tartok,hogy aranyerem lesz tőle... de most komolyan.

Hamarabb legyen bármi komolyabb bajom, mint aranyerem.

A foghúzástól is iszonyatosan félek, pedig húzták már ki a fogam.

Azt is toltam, halasztottam, de csak azért húzattam ki,mert új munkahely és nem akartam szórakozni vele.

2014. jan. 16. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!