Mi bajom lehet? Valakivel történt már ilyen?
3 napja (csütörtökön)észleltem hogy fáj bal oldalt a hasam, majd estére nem olyan vészesen, de egyre jobban erősödött a fájás. Másnap(pénteken) nem volt étvágyam, a hasam már nem fájt annyira mint előző este, ahhoz képest elég türhető volt. Egész nap nem sokat ettem mert nem volt étvágyam, de mivel estére már nagyon korgott a hasam olyan 9-10körül ettem egy fél szelet kenyeret, és amikor lefeküdtem aludni szörnyen fájt a hasam bal oldalt, alig birtam megmozdulni. Elmentünk az ügyeletre 11kor ahol egy nospa injekciot kaptam a hátamba (egy kedves megjegyzéssel hogy johogy nem már éjfélkor mentünk) . Amikor hazaértem nagyon fájt még a hasam, de nagy nehezen elbirtam aludni. Másnap reggel(szombaton) elmentünk a sürgősségire ahol elmondtam hogy volt már véres a székletem egy picit kb 1 honapja..vért vettek tőlem, vizelet mintát vettek, meg vittem is nekik,elküldtek ultrahangra, és megállípitották hogy semmi bajom nincsen, de azért mennyek vissza másnap. (addig is igyak sokat, és ne egyek semmit)
(ma) Visszamentünk, megint lecsapolták a véremet, elmondtam nekik hogy azt észleltem hogy ugye előző nap nem ettem semmit, és a hasam nem fájt annyira nagyon mint pénteken.és hogy pénteken is azután "durvult be" a fájás miután ettem.
(elmondtam többször nekik hogy de attol fájt, csak nem olyan vészesen hogy ne birjak felkelni mint pénteken) erre az orvos olyasmit mondott hogy : " enyhe fertőzés LEHET, biztos fájt, ha maga azt mondja, biztos ugy volt" .. a lapomra az volt irva hogy a betegnek megszünt minden panasza, a hasa bal oldalt nyomásra enyhén érzékeny. Aztmondták hogy ne terheljem tul a gyomromat. Amikor hazaértem a székletem megint véres volt( élénk piros, nem nyálkás) És most nem tudom mi legyen, mert az orvosok engem néztek hülyének hogy valoszinü beképzeltem az egészet. Másnak volt már ilyesmi tünete? Tudnátok segiteni hogy mi lehet a baj? Mert nem tudom elhinni hogy ennyi választ kaptam..
Minden választ előre is köszönök.
18L
Gastroenterológiára kéne menned(ha kibírod az ünnepeket, mert most persze nincs szakrendelés). Azt említetted, hogy élénk piros a vérzés a székelteden. Ez leginkább aranyeres csomókra utal, ugyanis ha az emésztő traktusodból származna a vér, akkor fekete, és iszonyatosan büdös lenne a székleted, tehát ez alapján nem lehet eldönteni, mi bajod.
Vérvételből megállapították, hogy vannak -e gyulladási paraméter eltérések, és mivel hazaküldtek, nem volt...
Amire én gondolok, az elég ritka, és nem is súlyos kórkép: a vastagbeleiden vannak kis ún. appendices epiploicaek, amik kívülről úgy néznek ki, mint egy kis zsírkinövés(ez természetesen van mindenkiben), ebben erek és idegek haladnak. Ezek ritka esetben megtekeredhetnek, amik nagy fájdalommal járnak, de egyéb bajt nem okoznak.
Úgy gondolom, hogy a fájdalmad az inkább csak sok szenvedéssel jár, mint súlyos... De nagyon sajnállak! :(
És persze jó lenne kivizsgáltatni, mert még kismillió oka lehet, de elég bíztató, hogy se UH, se vérvétel, se székletminta nem mutatott semmi kórosat.
Kellemes karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!