A kóla játszhat szerepet a Porcelhalásban?
Figyelembe véve, hogy a kóla kivonja a csontokból a kalciumot, ha nincs a szervezetben elég, amondó vagyok: simán elképzelhető. De a porcelhalást kisbetűvel írjuk, a "játszhat-e" szókapcsolatot pedig kötőjellel.
A barátod helyében azonnal abbahagynám a kólaivást, és elkezdenék olajos magvakat és mákos dolgokat enni, ezekben sok a kalcium.
Köszönöm szépen a gyors, értelmes és segítőkész választ, és elnézést kérek a helyesírásért.
A Porcelhalást csak hangsúlyozás céljából írtam nagybetűvel, a "játszhat-e" szócskát pedig csak véletlenül írtam hibásan, eléggé fáradt vagyok :)
Még azt szeretném megkérdezni, hogy okozhatja más is a Porcelhalást? Szóval lehetséges, hogy ez örökletes betegség? Vagy még mi miatt alakulhatott ki nála?
A porcelhalás elég gyakori (főleg gyerekeknél)
Mire annyira fáj a lába, hogy orvoshoz forduljon vele és kiderüljön, hogy porcelhalása van, addig jó idő eltelik (az esetek többségében több év)
A legtöbbször valami trauma miatt alakul ki (sérülés, vérömleny), vagy fokozott megterhelés miatt. Az étkezési szokások nem befolyásolják. Az örökletesség is csak a hajlamra van.
Attól függően, hogy hol van porcelhalása, a tesi alól teljes, vagy részleges felmentést kap, rövidebb (6-8 hét), vagy hosszabb (évek) ideig.
Nagyon súlyos esetben műteni kell.
Milyen gyógyszert kapott rá és hol van a porcelhalása?
(a lányomnak a térdében van, 12 éve vették észre)
Köszönöm a felvilágosító választ :)
Elvileg nem kapott a térdében lévő Porcelhalásra gyógyszert, csak felmentették 6 hétre tesi alól. Sérülésről, traumáról vagy túlzott megterheltségről nem beszélt, de nem is láttam rajta ezeknek nyomait.
A kiváltó okok nem a közelmúltban lehettek, hanem akár már több évvel ezelőtt és nem kell hogy szabad szemmel látható nyomuk legyen. Elég, ha elesik és beüti a térdét, nem kell, hogy eltörjön, vagy bedagadjon.
A túlzott megterhelés meg nem azt jelenti, hogy pl. annyit futott, hogy összeesett.
"Elvileg nem kapott a térdében lévő Porcelhalásra gyógyszert" és gyakorlatilag?
Egyáltalán ki és milyen módon állapította meg, hogy porcelhalása van?
"Egy orvos"
Nem mindegy, hogy háziorvos, gyerekorvos, sebész, reumatológus....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!