Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet, hogy aspergeres vagyok?

Lehet, hogy aspergeres vagyok?

Figyelt kérdés

Megeshet, (sot valoszinu) hogy csak bebeszelem magamnak azt, hogy aspergeres lennek. Par napja olvastam rola, es szinte az osszes tunet illim ram. Ovodaskoromban fel evet ki is hagytam, mert nem voltam hajlando szobaallni a tobbi gyerekkel csak a falat neztem emiatt pszichologushoz is vittek a szuleim, de meg most tobb mint 10 ev elteltevel sem mondanak nekem semmit sem arrol, hogy mit mondott a pszichologus ha rakerdezek. Nehezen baratkozom, nem is nagyon merek, mert felek, hogy nem fognak kedvelni. Emiatt a legtobbszor teljesen magambafordulok. 2 konyvet is elolvastam a testbeszedrol, mert sokszor mondtak hogy nagyon merev, robotszeru vagyok, es sokszor nem birok masok szemebe nezni, vagy ha megis, akkor rogotn elkapom a tekintetem. Imadom rendszerezni a dolgaimat es iszonyatosan idegesit, ha valaki szetturja oket. Mindig elore megtervezem a napirendem, es sajnos nagyon rosszul viselem, ha valamit valtoztatnom kell rajta (nagyon sokszor vesztem ossze emiatt anyammal, aki ezt nem birja folfogni). Azoknak a dolgoknak amik erdekelnek a legaprobb reszletekig kepes vagyok utana nezni. Idegbajt kapok, ha valaki megtori konyveimnek a gerincet, vagy barmilyen modon kart tesz benne. Gyujtom a noteszokat es fuzeteket, mert egyszeruen erdekesnek es szepnek talalom oket. A humorom viszont teljesen rendben van, csak neha veszem szo szerint a dolgokat. Sokszor visszatartom az erzeseimet, ugyhogy azok altalaban otthon, robbanasszeruen tornek fel belolem. Nos, azokrol a dolgokrol amik erdekelnek orakig is kepes lennek beszelni, es volt mar , hogy ugy szakitottak felbe, mert mar untak, de ez szerintem mindenkivel elofordul. Az egyutterzes sem epp az erossegem, szuleim sokszor mondjak, hogy erzeketlen vagyok es keptelen vagyok barkit is szeretni. Ez nem igaz. Legalabbis nem teljes mertekben.

Pszichologushoz nem merek elmenni, a szuleimnek neg szinte nem merem ezt emliteni, mert felek, hogy kinevetnenek vagy leszidnanak, hogy egyaltalan ilyesmi felmerul bennem, ezert kerdezem meg itt. Es nagyon szepen koszonom a valaszokat. 17L

2013. nov. 26. 19:33
 1/4 automatakoktel ***** válasza:
Hát ezek alapján simán lehet. :)
2013. nov. 26. 20:41
 2/4 anonim válasza:
Én közel járok az asperges-hez, de nem vagyok teljesen az. valszeg Te is. Nincs olyan, hogy "na ez tiszta Asperger, emez meg kevésbé". Fokozatok vannak. Nálam azért dől meg a dolog, mert jól kommunikálok. Elég jól. Az aspergeresek pedig elég drámaian. Ellenben kétféle tikkem is van, gyerekkorom óta megvan a madárrepdesés ha önkívületben vagyok, illetve zenehallgatáskor is autista módon tikkelek. Időszakonként egy-egy szenvedélyem van, ez lehet az anatómia, közlekedés, történelem egy-egy szegmense, étkezés, stb. Ilyenkor kimagasló szinten elsajátítok egy-egy területet. Imádok gyűjteni, főleg könyveket. Nehezen tartom meg a kapcsolataimat, nem függök az emberektől. Sőt, kifejezetten terhemre vannak hosszútávon az emberek. De mivel nyitott vagyok és könnyen ismerkedem, beszélek, nem vagyok 100%-ban aspergeres.
2013. nov. 27. 21:45
 3/4 anonim válasza:
Nálam is ez van.
2014. ápr. 2. 23:00
 4/4 anonim ***** válasza:
nekem annak tűnsz, bár nem vagyok szakértő.
2014. máj. 16. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!