Szeretnék megismerkedni Asperger-szindrómás felnőtt emberrel. Van itt ilyen közöttetek? 5 éves kisfiam is az, nagyon foglalkoztat, milyen viselkedése lesz felnőtt korában. Kiváncsi vagyok, milyen egy Aspergeres felnőtt ember.
Egy Asperger-szindrómás blogja:
kiskoromban pl. nem játszottam a többiekkel, elvonultam egyedül játszani. (ezért el is vittek vizsgálatra, pont autizmus miatt, de aztán anyukám nem vitt többre, csak egyre.) most is tök jól elvagyok egyedül.
sokszor szólnak, hogy udvariatlanul jön ki, amit mondok, nekem meg fel se tűnik, nem érzékelem a jeleket.
most se nagyon fogom a szociális érintkezéses jeleket, meg nehezemre esik pl. valakinek a szemébe nézni, de már rászoktattam magam. aztán, utálom, ha hozzámérnek idegenek, ezt is fel szokták róni, meg iszonyatosan válogatós vagyok kajában. de tudatosan igyekszem nevelni magam. sokáig csak kenyéren és krumplin éltem, most is van egy csomó, amit nem eszek meg, és az van bennem, hogy jaj, én ezt nem bírom, pedig semmi extra, nem is ettem még soha olyat (és nem különleges dolgokra kell gondolni, hanem pl. egy paradicsommal, paprikával is ilyen bajom van...) de igyekszem leszokni róla, tudatosan nevelem magam.
de ennek rengeteg fajtája lehet, magamról is csak én gyanítom, miután utánaolvastam.
Szia!
Én tudnék Neked érdekeseket mondani, hogy hogy meggyűlhet az embernek a baja az Aspergerrel..ha kíváncsi vagy, írj privátban, leírom a sztorimat, ha foglalkoztat, ugyanis én is aspergeres vagyok.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!