Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudhatnám meg, hogy...

Honnan tudhatnám meg, hogy Aspergeres vagyok-e?

Figyelt kérdés
Az orvost nem választanám, mert bonyolult eljutnom oda, de... valahogy nem tudhatnám meg innen? Érdekelne.
2013. ápr. 24. 20:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Miből gyanakszol? mondta valaki? hány éves vagy?
2013. ápr. 24. 20:21
 2/8 A kérdező kommentje:

17 múltam és pár hónapja jutott el a fülemhez, hogy létezik ilyen betegség és belegondoltam, hogy nekem majdnem minden tünet jelentkezett már.

Kiskoromban sem szerettem beilleszkedni, aztán kisiskolás koromban végig beszéltem órán, nem tudtam befogni a számat, akár magamban. Most meg alig szólalok meg, nem szeretek társalogni, kerülöm az ilyen helyzeteket, stb...

És, ha próbál valaki tanítani egyszerűen nem tudok oda figyelni, elkalandozik az agyam. Mindig fáradt vagyok, meg egyedül általában. Számítógép előtt töltöm a napjaim nagy részét. A tanulás nem megy.

Vannak még dolgok, ha van valakinek kérdése válaszolok rá és akár abból is kiderülhet...

2013. ápr. 24. 20:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Kapcsolatot sem tudnék teremteni mással, még ha akarnék sem.
2013. ápr. 24. 20:26
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Az írásod alapján egy zárkózott kamasz vagy.

"Számítógép előtt töltöm a napjaim nagy részét." Ez baj. Ennek lehet a következménye, hogy a virtuális világba merülsz, és nem "tudsz" életteli, eleven kapcsolatot létesíteni (hiszen időt sem hagysz rá). Olvastad Saint-Exupéry, A kis herceg c.könyvét? Ajánlom, inkább könyvtárból vedd ki, ha nincs meg, ne gépen. Fokozatosan le kéne szokni a gép előtt kotlásról. És gondolkozz el rajta. "megszelídíteni" mit jelenet? időt, figyelmet szánni rá. A kapcsolatok lassan alakulnak.

2013. ápr. 24. 20:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Akkor csak zárkózott lehetek?

Nem tudom akkor. Egész életemben ilyen voltam. Mindegy, én már megbékéltem ezzel. Elvagyok én így is.

Egyébként nem olvastam azokat a könyveket.

2013. ápr. 24. 20:45
 6/8 anonim ***** válasza:
44%

mááár megbékéltél... ööö... nem írtad el? nem 71 éves vagy?

Kérlek, olvasd el az ajánlott rövid könyvet. 1 órát igényel. Érdekel a véleményed, hogy tetszik-e.

2013. ápr. 24. 21:02
 7/8 anonim ***** válasza:
én ugyan nem beszltem sokat kiskoromban mert már akkor is iszonyúő zárkózott voltam, meg kamaszkoromban is, 20 évesen mentem el pszichlógushoz, szerinte szociális fóbia. Én ugyanúgy elmenekültem, csk nem a géphez, hanem a könyvekbe. attól még lehet hogy a te eseted tök más... (én se tudtam soha emberi kapcsolat-nyelven beszélni)
2013. ápr. 24. 21:09
 8/8 anonim ***** válasza:

Pedig orvos nélkül diagnózist nem nagyon kapsz, az autizmust spektrum zavarokat meg különben is csak néhány helyen vizsgálják érdemben, felnőtteknek például csak az Autizmus Alapítványnál.

Amit leírsz abból meg itt senki sem fogja megmondani, legfeljebb tippeket ad. Ez inkább tűnik valami kevercsnek, egy kis személyiségzavar, egy kis figyelemhiányos/hiperaktívval kombinált tanulási zavar.

Semmiképpen sem írnám a kamaszkor számlájára, mert túl sok mindent szokás a kamaszkor számlájára írni, amit egyetlen kamasznak sem kellene végigszenvednie, ha a környezete egy kicsit konstruktívabban állna hozzá, nem csak legyintene.

Szóval jól teszed, ha megpróbálsz utánajárni, esetleg változtatni rajta.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy van-e esélye, hogy autizmus spektrum zavarod van, akkor persze vannak mindenféle tesztek, amik eligazíthatnak.

[link]

De ne vedd az eredményt készpénznek, mert bár szakemberek állították össze, de ők sem tartják az eredményeket önmagukban diagnosztikai értékűnek. A teljes diagnózishoz jobban fel kell mérni a személy, és a szüleivel is kell beszélni, mivel a tüneteknek már kora gyermekkortól meg kell lennie.

2013. ápr. 24. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!