Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Chemo vagy nélküle?

Chemo vagy nélküle?

Figyelt kérdés
Kedves mindenki. Millió dolgot lehet olvasni pro és kontra. Szeretnék egy minőségi vitát elindítani. Várom a véleményeiteket, szakértő hozzászólásaitokat! Hála az égnek érintett nem vagyok, de mivel állítólag minden 3. ember az (vagy lesz az) jó esélye van mindenkinek :( szeretnék előre tájékozódni. Példákat tudtok mondani gyógyulásra, vagy ellene? A legutóbbi cikkben azt olvastam, hogy a chemo csak mérgez, legyengít, így a testednek főleg nem lesz esélye.....
2013. okt. 15. 10:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
32%

Ellenzem a chemot. Nem hiszem, hogy az ami megöli a sejtjeimet, jótékonyan hat a szervezetemre.

No de nem is az én laikus észrevételeim számítanak. Annak az orvosnak a véleményére alapozok inkább, aki azt mondta, hogy soha, semmilyen körülmények között nem venne részt chemo terápián.

Amikor ezt hallottam eldöntöttem, hogy bármi bajom lesz, a doki által ajánlott kezelésnél megkérdezem, hogy a lányának is ezt a kezelést ajánlaná-e. A reakciójukból minden látszik.

Úgyhogy az én szavazatom chemo nélkül.

2013. okt. 15. 10:48
 2/14 anonim ***** válasza:
72%

Nem tudsz érdemi vitát generálni ebből, mert nagyon sok olyan ember szól hozzá majd (lásd első...) akik nem voltak benne ebben a betegségben és valószínűleg nem is tudják pontosan mi is ez. Az semmi, hogy volt a családjában vagy ismerőse rákbeteg volt....így nekik csak véleményük lehet erről, amit figyelmen kívül hagyhatsz. Ha gyökér lennék mondhatnám, hogy legyen nekik vagy a gyereküknek ilyen baja és amikor semmi nem használ, akkor is döntsenek a kemó ellen... De én nem vagyok ilyen. Én is átéltem ezt a betegséget már másodszor...

Szedtem Culevit-et, COD teát, minden szart de semmi nem használt csak a havi 20-30 ezrek mentek ki rájuk. A daganat meg 5x5 centis lett közben. Ekkor kaptam kemoterápiát heti 15 litert 3 hétig és láss csodát a daganat összement, a vérképem helyreállt és itt vagyok... Igaz, hogy nagyon gatyán voltam közben (vért hánytam, vért fostam stb...)

Én a kezelés mellett vagyok. Mert ugye senki nem tudja, hogy a szomszéd Józsibácsinak milyen típusú daganata van és milyen kezelést kap és miben is hal meg végül... Lehet már rég menthetetlen és csak adnak neki valamit, hogy megkönnyítsék a hátralévő idejét és az ismerősök meg az fújják, hogy meghalt a kemoterápiától... Mint az első hozzászóló...

2013. okt. 15. 11:13
 3/14 anonim ***** válasza:
32%

2.-nak 1. vagyok.

Jártam ebben a cipőben, képzeld tudom milyen érzés, amikor kimondják a rákot a rendelőben. De tudod mit? Látatlanban ítélj, és ne fogad, el más nézőpontját. A vita pont attól az, hogy különböző álláspontok találkoznak. Attól még nem lesz igazad, hogy nálad bevált, de egy jó példa volt a te eseted arra, hogy van amikor használt.

3 hete temettük el a 39 éves rokonunkat, akivel nem a chemo, hanem annak szövődménye, a tüdőembólia végzett. Örülj neki, hogy te szerencsés voltál.

A stílusod vérlázító.

2013. okt. 15. 11:45
 4/14 anonim ***** válasza:
A helyesírásod vérlázító. És részemről pont.
2013. okt. 15. 13:04
 5/14 anonim ***** válasza:

Hamar pontot tettél a dolog végére.

Igyekszem javítani a helyesírásomon, ez tanulható. A tapintat, és a mások iránti tisztelet nem. Szerintem én sokkal jobb helyzetben vagyok nálad.

Azon a sorodon azért gondolkodj el, amikor más embernek és a gyerekének egy ilyen jellegű megbetegedést kívánsz.

2013. okt. 15. 13:36
 6/14 Mi közöd Tőle ***** válasza:
48%
Természetesen chemoterápia. Miből mennének akkor az orvosok egzotikus tájakra konzultációkra? Miből vennének új autót/laptopot/telefont? Hát persze, hogy az adófizetők pénzéből!
2013. okt. 15. 14:07
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A kemó mellett vannak a statisztikák. Jobb eséllyel túlélsz, ha kapsz kemót, mint ha nem (a mellékhatásokat is beleszámolva). De nincs biztosíték arra, hogy biztosan túlélsz. Továbbá valószínűleg borzalmasan fogod érezni magad a mellékhatások miatt, és esetleg ezekbe is belehalhatsz. Ha ez a több esély a felépülésre a számodra megéri, akkor kemó. Ha nem éri meg, akkor nem.

Ennyire egyszerű.

Előző: nem veszed észre, hogy amit mondasz, az ellentmondás? Ha a dokik Hawaii-ra akarnának utazni, akkor nem adnának neked kemót, és abból a pénzből mennének.

2013. okt. 15. 15:35
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleménye, hogy egy onkológus azét tanul nagyon nagyon sok évig, azért olvassa át mindig a legújabb szakirodalmat, azért néz utána mindig a legújabb kezeléseknek, hogy értsen ahhoz, amit csinál.

A kemoterápia nem az ördögtől való borzalom, ahogy egyesek képzelik. Ezek soksok éven át tesztelt gyógyszerek, amelyeknek megvizsgálták a hatását, mellékhatásait.

Egy gyógyszert pedig nem engedélyeznek úgy, hogy több ember hal bele az alkalmazásába, mint ahányat megment.

Vannak olyan daganatok, amire a kemó igen is megoldás. Tipikusan ilyenek például a vérképzőrendszeri daganatok.

De persze vannak olyanok is, amikre szinte semmit nem ér a kemó, de mondjuk a sugárkezelésre érzékenyek. De nyilván ilyen esetben nem is kemóval fognak próbálkozni.

A kemoterápia egyébként méregdrága, csak mondom. Az államnak lehet olcsóbb lenne, ha nem költené egy rakást pénzt a daganatosok kezelésére. Azt meg nem is értem, hogy gondolta az egyik kommentelő, hogy abból a pénzből megy az orvos nyaralni. Mégis hogy lát ebből pénzt az orvos? Hihetetlen, hogy mennyire buta emberek vannak.

Még egy megjegyzés az egyik hozzászóláshoz: Nem a kemó okoz embóliát, hanem a daganatos betegség hajlamosít tromboembóliára.

Egyébként meg rengeteg gyógyszer van, ami igen súlyos szövődményeket okozhat (pl. a már említett tüdőembóliát), az emberek mégis orrba-szájba tömik magukba, pedig nem kötelező.

Gondolok itt pl. a fogamzásgátló tablettákra. Kíváncsi lennék, hogy a hozzászólók közül hányan élnek vele (illetve hány olyan hozzászóló partnere él vele, aki méregnek titulálja a kemót...).

Egyébként ezzel nem azt akartam mondani, hogy a fogamzásgátló méreg, csak azt, hogy mindennek vannak kockázatai.

2013. okt. 15. 18:18
 9/14 Mi közöd Tőle ***** válasza:
Rendben, bizonyos szemszögből tekinthetjük Isten ajándékának is a kemót... Jó egészséget mindenkinek aki alkalmazza, mert "szüksége van rá".
2013. okt. 15. 21:07
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Érdekes eddig. Egyik ismerősöm leukémia miatt kapott chemót. A rákot legyőzte sikeresen és átültetés is megvolt, majd elvitte egy pici gombás fertőzés, amit a legyengült szervezete kapott el.....én úgy vélem, hogy a chemohoz is kell egy stabil lelki állapot. Aki nem bírja lelkileg, amin a 2-es átment, az belehal a tudatba :( Minden elismerésem és tiszteletem annak, aki túlélte ezeket a szőrnyűségeket. Persze a chemo méreg, de azért kell (elvileg) hogy megölje a rákos, túlbúrjánzott sejtet. Csak sajnos közben megtámadja a gazdatestet is. Nem?!
2013. okt. 15. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!