Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szertalin-al éljem az életem...

Szertalin-al éljem az életem vagy nélküle?

Figyelt kérdés

Felírtak egy Asentra nevű gyógyszert, ami antidepresszáns mert sok panaszom van, fájnak az izmaim rossz a közérzetem, stb. és hiába próbálok magamba pozitív gondolatokat verni, nem sikerült, ezért pár napja az ideggyógyászaton felírták.

Az a kérdésem, ti mit tennétek a helyemben? Sok jót és rosszat hallottam a gyógyszerről, hogy belenyúl az agy kémiájába, szexuális zavarok stb...

Már ki is váltottam a tablettát, hamarosan döntenem kell hogy maradok-e abban az állapotban amit évek óta próbálok szinte eredménytelenül leküzdeni, vagy kipróbálom a tablettát aminek ki tudja, milyen hatása lesz...

2012. dec. 9. 11:46
 1/7 A kérdező kommentje:
*szertralin
2012. dec. 9. 11:47
 2/7 anonim ***** válasza:

Én a helyedben megpróbálnék más módszereket.

Kineziológus, természetgyógyász, homeopata.

Ha tuti hogy a fejedben van a bibi, akkor is inkább fordulj pszichiáter- homeopata orvoshoz.

2012. dec. 9. 11:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Szedd a gyógyszert és utána meglátod a hatását.Ha enélkül nem ment a változás,akkor szükség van rá.Ez még nem jelenti azt,hogy egész hátralévő életedben szedned kell.
2012. dec. 9. 11:53
 4/7 anonim válasza:
Háááát... Én szedek szertralint. De én pánikbeteg vagyok. Nekem sokat segít, de nem vagyok benne biztos, hogy a rossz közérzetre és az izomfájdalomra megoldás lenne. Ha kiváltottad, akkor is én nem ezzel kezdenék. Eláll egy darabig. Inkább azt ajánlom, igyál reggelente egy csésze gyúgyteát pl. citromfűlevél teát. És szedj magnéziumot!!! A stressz és az izomfájdalom ellen nagyon jó! Olyan magnéziumot szedj, amihez adaléknak van B6 vitamin, mert az segíti a magnézium felszívódását. Elsőre én nem szintetikus gyógyszert szednék... Ja, és szexuális zavaraim nincsenek :D
2012. dec. 9. 11:55
 5/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.Ha mindenképpen el akarod kerülni a gyógyszer szedését,akkor előtte próbáld ki az orbáncfüvet.Nagyon hatásos depresszió ellen.Pár hétig kell inni kúraszerüen.Nekem is bevált.Az orbáncfű is kémiai változásokat okoz az agyban,de jó értelembe véve.Keress rá a neten.

Mielőbbi gyógyulást kívánok.

2012. dec. 9. 12:00
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen eddigi válaszaitokat. eddig próbáltam már sok gyógynövényt, vitamint rendszeresen szedek, sajnos érdemi változás nem történt, 19 éves vagyok. szivesen meghallgatnék még másokat is.
2012. dec. 9. 14:04
 7/7 anonim válasza:

Szia! Kb. egy hónapja szedek szertralin hatóanyagú gyógyszert. Pszichiáter írta fel. Akkor mentem el hozzá, amikor úgy éreztem nem bírom tovább (sokszor gondoltam arra is, hogy föladom az egészet, mert nem bírom),de a családomra gondoltam és miattuk kértem orvosi segítséget. Depressziós voltam, minden kis hülyeség miatt kiakadtam, volt amikor üvöltöztem, és rugdostam a tárgyakat :(Szó szerint fizikailag éreztem, hogy a feszültség szétfeszít. Izmaim gyengének érzem, mintha sorvadnának el, de nem gondoltam, hogy összefüggésben van a lelkiállapotommal-most viszont annál inkább. Szóval szedem a gyógyszert (pedig milyen gyógyszerellenes vagyok!! még a fájdalmat is inkább tűrtem, csak ne kelljen semmit bevenni), és mint akit kicseréltek, sokkal nyugodtabb vagyok, tudok másra is figyelni, nem csak a szerencsétlen helyzetemre. Ami viszont aggaszt, egyszer szeretném letenni, de a minap felejtettem el bevenni(később pótoltam, mert éreztem, hogy nagyon ingerült vagyok) és már érzem a függőséget. A pszichéset is:( De azért reménykedem. Mellékhatást nem éreztem, szexuális zavart sem, de a hatást annál inkább!

Szóval gondold meg, de ne erre alapozd az életed. Ez csak segít és reméljük csak egy darabig! Minden jót és szépet!

2013. jan. 4. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!