Ez a vérnyomás jó szerintetek?
Kérem a témában valamiszinten jártas embereket, hogy segítsenek :)
I:
Ha kezelve van a magas vérnyomásom, és az értékek normál szinten vannak, akkor is "magas a vérnyomásom"?
II:Egy elég jó omron vérnyomásmérőnk van, és rendszeresen szoktam mérni az értékeimet. Nagyszüleimnek higanyos van, és megegyeznek a kapott számok, persze a pulzust nem tudom azon ellenőrizni :P
Mai minimum: Sys/Dia:111/39! P:70
Max: Sys/Dia:160/52 P:63
Leggyakrabban előforduló: ~130/45 és ~140/40
A pulzusom szinte mindig 60-70 között van nyugalmi állapotban.
Reggel 5mg Nevotens tablettát szedek, mellé egy 150mg-os Ebritet, este ismételten egy 150mg-os Ebrit. Szerintetek mit csináljak ennek? A patikában az eladó azt mondta, hogy a Sympathomin csepp javíthat az állapotomon valamit, mert szokták szívbetegeknek is adni. Nem tudom, hogy jó lenne-e, ha rossz lenne a vérnyomásom egy kicsit bevennék belőle. Azért a karidológust inkább megkérdezném.
17F
Bár nem vagyok szakértő, de egy időben sok baj volt a vérnyomásommal(most már szerencsére javulgat), úgyhogy valamennyi ismeretem van.
A szisztolés értékeid eléggé a felső határon vannak, a diasztolés pedig nagyon alacsony, 50 alá nem kéne mennie. Ki javasolta, hogy ezeket a gyógyszereket szedd? Nem lehet, hogy az a baj, hogy rosszul van "beállítva" a gyógyszerezésed?! Sokáig tarthat, amíg megtalálják a helyes kombinációt.
És amúgy panaszokat okoz ez a vérnyomás? Szerintem mindenképp konzultálj orvossal, mert ez így nem túl jó.
Pontosan úgy van, ahogy az első mondja. Patikai eladóra ne hallgass, neki nincs szakértelme ahhoz, hogy belepiszkáljon a gyógyszerezésedbe! (Kiváltó okokat és jellemzőket se tudja!)
Az I kérdésedre pedig az a válasz, hogy ez "karbantartott magas vérnyomás"-nak számít.
Köszi az eddigi válaszokat, még várom a továbbiakat :)
Az eladó nem is volt gyógyszerész, hanem "csak" asszisztens. Bár lehet, hogy valami szinten igazat mondott, de azért megvárom a kardiológus dokinő válaszát :D
"Az orvosok, a fogorvosok, a gyógyszerészek, az állatorvosok, a jogászok oklevele doktori címet tanúsít. Ezek rövidített jelölése: dr. med., dr. med. dent., dr. pharm., dr. vet., dr. jur."
Majd ha végigszenvedi valaki a gyógyszerészeti egyetemet, akkor írjon ilyen stílusban! Biztos a semmire kapják a dr. címet...
Köszönöm a válaszokat, várom a továbbiakat :)
Igen, megbecsülöm a gyógyszerészek munkáját, mert nem egyszerű. Magam is gyógyszerész szeretnék lenni. :D
A 77%-os hozzászólónak:
Az írjon ilyen hozzászólást, aki tud olvasni, és végigszenvedte az általános iskola néhány első szemeszterét. Te végigszenvedted? Vagy a papád egy nagyon befolyásos személyiség volt, hogy a vizsgáid meglettek? Itt azt mondanám, hogy egy részletet idézek "ill. asszisztensek".
Amúgy meg én is gyógyszerész szeretnék lenni, de a saját gyógyszerezésemet nem nagyon bízom egy farmakológiát nem tanult asszisztensre, és megnyugtatlak, inkább egy kardiológus mondja meg, hogy mit szedjek, mint egy gyógyszerész. Ismerek közelről egy gyógyszerészt, csak most Izraelben van (gyógyszergyárban :), így nem szeretnék mégtöbb gondot okozni neki ezzel a kérdéssel...
Nyilván Marika néni a legközelebbi (és a város egyik legolcsóbb, és legkisebb) gyógyszertár egyszemélyes "vezető" gyógyszerkiadó szakasszisztense nincs nagyon tisztában a vegyületek hatásmechnizmusával, ill. a gyógyszerek összeférhetőségével, esetleg a hatásukkal maximum, ja meg ki tudja nekem mérni azt, amit szeretnék megvenni :) Nagyon aranyos amúgy, Mama barátnője. Mindenki szereti, becsületes asszony. :)
Amúgy tudom, hogy van ott egy doktori címet szerzett, olvasni helyesen tudó idős gyógyszerész bácsi is, aki nagyon rendes, csak nem nagyon szoktam ott látni.
Vagy Marika néni is az egyetemen tanult még anno, és nem kérte, hogy csapják a neve elé a doktori címet? Lehet, hogy ezért van táblácskáján az, hogy "gyógyszerkiadó szakasszisztens"? :O
Amúgy te gyógyszerész vagy, és te közelebb vittél az általad gondolt helytelen hangsúlynál alsóbbrendű probléma megoldásához?
Figyelj már!!!!!
Nem a gyógyszerész doktorokri állásról írtam, hanem a 7 hónap alatt megszerezhető szakmáról, vagy miről. Amikor egy gyógyszert beveszek, minden becsületem azé, aki kitalálta.
Én sem szeretném beállítani a gyógyszerezését senkinek. Pedig nem vagyok gyógyszerész, és még sem szeretném. :D Nem válaszoltál arra, hogy az vagy-e :) Amúgy meg feleslegesen kerülsz gerjesztett állapotba, mert most nem a doktorokról beszéltünk, hanem azokról, akik érettségi után elvégeznek egy néhány hónapos képzést, és a gyógyszereket árulják, vagy kiadják (Nitromint+feles Xanax nyelvalá, ha nem értetted meg ezt sem :D)
Egyszer Marikanénit megkérdeztem, hogy hol szerezte ezt a szakmát, és kedvesen azt mondta, hogy régen valami asszisztensi dolgot tanult, és "ráextrázott" egy gyógyszerkkiadó szakasszisztensivel is. :)
ezt sasold meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!