Magas vérnyomás fiatalkorban normális?
Üdv!
Nem tudom de szintén 17/f vagyok és nekem is ennyi szokott lenni :D Hány cm vagy? Én 184 lehet attól nagy.
Nem.
Ha túlsúlyos vagy esetleg, az nagy gond. Öreg túlsúlyost még nem láttam, és szerintem te sem
Egyáltalán nem normális, és valóban okozhatja a túlsúly. A normál értékek az életkor előrehaladtával egyre magasabb "alapvérnyomást" engednek meg, tehát fiatalon még alacsonyabbnak kéne lennie. Ahogy öregszel, általában folyamatosan nő a vérnyomásod.
A túlsúly igazából nem a legnagyobb probléma, a fő kockázati tényező az edzetlenség. Mi a kedvenc sportod? Szeretsz biciklizni, görkorcsolyázni, táncolni vagy valamilyen más sportot? Szerezz egy társat, és sportoljatok hetente háromszor együtt egy-egy órát. Esetleg a háziorvosoddal vagy az iskolaorvossal is konzultálhatsz.
Itt lesz a kutya elásva. Semmit nem sportolok az égvilágon. Igazából nincs kivel eljárnom, meg kedvem se mindig van. Ahol lakom, egy borsodi városban kevés a lehetőség a sportra. Van uszodánk, konditermünk, de az pénz. Van egy barátom, akivel sportolhatnék, de 16 km-re lakik tőlünk, vagyis nem rángathatom be hetente 3szor, mert én biciklizni akarok xD
Adjatok ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!