14 évesen miért van epekövem amikor fiú vagyok? :S nagyon félek, mert borzalmasan fájt multkór, és ez derült ki.
9. az vesekő...
Attól még ott marad a köved, hogy nem eszel olyat. Azt meg ki kell műteni, ha begyullad, még rosszabb lesz.
igyál sok folyadékot, mira vizet, gyógyszertárakban, gyógynövényes boltokban lehet kapni, ne egyél sok sós ételt, és ha eszel is pizzát és mekis kaját, fogd vissza
nem feltétlenül kell műtét, le is lehet diétázni, például, ha pár napig, kekszen, sós vízben főtt krumplin, rizsen élsz, pár nap, és jobban leszel
Uhh tényleg..
Összekevertem a kettőt hirtelenjében, ne haragudjatok.
ha a kövek kicsik, akkor elindulnak az epevezetékben, ott sajnos elakadhatnak és akkor nem úszod meg a lapros, 3 vágásos (egyébként 4) műtéttel, hanem nagy hasi műtétet végeznek
ha a kő akkora, hogy nem tud elindulni az epevezetékben, akkor pedig kilyukaszthatja az epehólyagot, a végeredmény szintén a nagy hasi műtét
a kő sajnos bármikor elindulhat és gondot okozhat, jót tesz a diéta, de nekem kő keményen betartott diéta mellett is mindennapossá vált már a görcsölés, ami nem volt egy leányálom egy 3 hetes pici baba mellett. Műtétre már volt időpontom, 2 hónapot kellett volna várnom, ezért magándokihoz mentem, aki 3 nappal később megműtött. Ennyi. Előbb-utóbb ebből műtét lesz, ha akarod, ha nem.
Gyerekeket is szoktak műteni, hát hogyne műtenének.
Annyit viszont hozzá kell tenni, hogy sokan élnek együtt epekővel. Ha panaszmentes és nem mozdul ki a helyéről, akkor van rá esély, hogy nem okoz gondot.
Ehhez viszont rendszeres kontrollvizsgálat kell (hasi UH évente egyszer), valamint szigorúan ki kell iktatni az étkezésből azokat az ételeket, amik görcsöket okoznak.
Mindezektől függetlenül, a leletek alapján mindenképpen érdemes szakorvos véleményét kikérni a teendőkről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!