Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 14 évesen miért van epekövem...

14 évesen miért van epekövem amikor fiú vagyok? :S nagyon félek, mert borzalmasan fájt multkór, és ez derült ki.

Figyelt kérdés
én még sosem fájtam ennyire. ez nagon rossz volt, és most itthon vagyok és nemmegyek holnap sem suliba mert még mindig fáj kicsit ha megnyomom:S de nagyonfélek mert orvost keltt hívni:S 14 éves fiú vagyok, és nemtudom mitöl lehet? lehet a sok pizza meg mekis kaja? mert akkor abbahagyom és nemeszem többé olyat. akkor elmúlhat?
2013. szept. 8. 15:43
1 2 3
 11/28 Bárzsing ***** válasza:
Ha nem olyan nagy a kő, és elfér az epevezetékben, akkor ha elszabadul, hasnyálmirigy-gyulladást is okozhat.
2013. szept. 8. 16:02
 12/28 anonim ***** válasza:

9. az vesekő...

Attól még ott marad a köved, hogy nem eszel olyat. Azt meg ki kell műteni, ha begyullad, még rosszabb lesz.

2013. szept. 8. 16:03
 13/28 A kérdező kommentje:
bazz nemtudtam h ez ilyen veszéles:S nem akarok műtétet :'''(((
2013. szept. 8. 16:08
 14/28 anonim ***** válasza:
Rutinműtét, 3 mini vágással, én már műtét utáni reggelen hazamentem :D
2013. szept. 8. 16:10
 15/28 anonim ***** válasza:
32%

igyál sok folyadékot, mira vizet, gyógyszertárakban, gyógynövényes boltokban lehet kapni, ne egyél sok sós ételt, és ha eszel is pizzát és mekis kaját, fogd vissza

nem feltétlenül kell műtét, le is lehet diétázni, például, ha pár napig, kekszen, sós vízben főtt krumplin, rizsen élsz, pár nap, és jobban leszel

2013. szept. 8. 16:10
 16/28 anonim ***** válasza:
60%

Uhh tényleg..

Összekevertem a kettőt hirtelenjében, ne haragudjatok.

2013. szept. 8. 16:14
 17/28 anonim ***** válasza:
Vegyél a gyógyszertárban feketeretek italt, és egyél feketeretket, szeletelve vagy megdarálva. Ha nem nagy a kő, akkor az elmulasztja. De naponta legalább 3-szor kell innod a reteklét. Tapasztalat.
2013. szept. 8. 16:18
 18/28 anonim ***** válasza:

ha a kövek kicsik, akkor elindulnak az epevezetékben, ott sajnos elakadhatnak és akkor nem úszod meg a lapros, 3 vágásos (egyébként 4) műtéttel, hanem nagy hasi műtétet végeznek

ha a kő akkora, hogy nem tud elindulni az epevezetékben, akkor pedig kilyukaszthatja az epehólyagot, a végeredmény szintén a nagy hasi műtét

a kő sajnos bármikor elindulhat és gondot okozhat, jót tesz a diéta, de nekem kő keményen betartott diéta mellett is mindennapossá vált már a görcsölés, ami nem volt egy leányálom egy 3 hetes pici baba mellett. Műtétre már volt időpontom, 2 hónapot kellett volna várnom, ezért magándokihoz mentem, aki 3 nappal később megműtött. Ennyi. Előbb-utóbb ebből műtét lesz, ha akarod, ha nem.

2013. szept. 8. 17:08
 19/28 A kérdező kommentje:
de még gyerek vagfyok. azért gyerekeket nemszoktak műteni... tuti van más megoldás is nem?
2013. szept. 8. 18:34
 20/28 anonim ***** válasza:

Gyerekeket is szoktak műteni, hát hogyne műtenének.

Annyit viszont hozzá kell tenni, hogy sokan élnek együtt epekővel. Ha panaszmentes és nem mozdul ki a helyéről, akkor van rá esély, hogy nem okoz gondot.

Ehhez viszont rendszeres kontrollvizsgálat kell (hasi UH évente egyszer), valamint szigorúan ki kell iktatni az étkezésből azokat az ételeket, amik görcsöket okoznak.

Mindezektől függetlenül, a leletek alapján mindenképpen érdemes szakorvos véleményét kikérni a teendőkről.

2013. szept. 8. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!