Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez az autizmus spektrum zavar...

Ez az autizmus spektrum zavar az emberi élet minden területén rengeteg sok nehézséget tud okozni!?

Figyelt kérdés

Mert mindig megkaptam/kapok érte kicsi gyerek korom óta hogy nulla szánalmas szerencsétlen senki vagyok meg hogy gyámoltalan gyáva gyenge.

Én is érzem az instabilitást magamban egyre jobban.

A szüleim amíg élnek segítenek és támogatnak utána meg nem tudom hogy oldom meg a lét fenntartásomat.

A lakó otthon az csak rontana a helyzetemen.

1989-es vagyok 35 éves múltam.

jan. 29. 20:05
 1/6 A kérdező kommentje:

Meg a másik az az hogy ha valamit kell csinálni a nap végére délutánra vagy már délelőtt eléggé nagyon hamar elfáradok kifáradok.

munka,tanulás

De a bölcsőde óvoda is fárasztó volt mindig majdhogynem otthon is kellett aludnom.

jan. 29. 20:08
 2/6 anonim ***** válasza:

Beszélnèl a gyerekkorodról a fejlődésedről kérdező?

Volt a késés a mozgásban , beszédben, szobatisztaságban?

Amikre emlékszel.

Kik mondták ezeket neked?

Ugye nem a szüleid?

Ők milyenek illetve milyenek voltak?

jan. 29. 20:34
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

Ez nem elég pontos leírás ahhoz, hogy értsük, mi a gond.

Az, hogy mások címkéznek vagy leszólnak, sok okból lehet. Nem feltétlenül csinálsz bármit rosszul, de ennyiből nem lehet tudni az okát.

Az instabilitás nekem nem autizmusnak hangzik, inkább valami mentális zavarnak, pl depresszió vagy személyiségzavar. De nyilván itt is tudni kellene, hogy mire érted pontosan.

A fáradtság nem az autizmus kérdése alapvetően, itt lehet, hogy valami szervi dolog áll a háttérben.

Én is autista vagyok, nyilván nem vagyunk egyformák, máshogy élünk meg mindent, de én egyáltalán nem érzem hogy minden ennyire rossz lenne. Én a társadalmat "nem szeretem" ilyen téren, mert nekem az ott támasztott értelmetlen elvárások, szociális normál azok, amik nehezen tolerálhatóak. Engem is sokan nem kedvelnek, mert nem értenek (nem tudják, hogy autista vagyok, és amúgy is mindegy szerintem az ő szempontukból), de az általuk rólam kialakított képpel nem azonosulok.

jan. 29. 21:11
 4/6 anonim ***** válasza:
Fogyatékosügyi tanácsadó, vagy fogyatékosügyi tanácsadással foglalkozó cég segíthet.
jan. 30. 20:36
 5/6 anonim ***** válasza:
37%
Ilyen szépen tudsz írni, forgalmazni,nem hinném hogy gondot okozna neked az önálló élet,vegyél erőt magadon,nem vagy kevesebb mint más
jan. 31. 07:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Jó köszi a válaszokat mindenjot
tegnap 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!