Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyire megbízhatóak a...

Mennyire megbízhatóak a szenzoros, mobilapplikációval is használható vércukorszint-mérő tapaszok?

Figyelt kérdés
Gondolok pl. a Dexcomra, a FreeStyle Libre2-esre, és a hasonló tapaszos 24 órás vércukorszint-mérőkre. Elég borsos áron lehet őket beszerezni, (kb. 190 ezerért láttam egy magyar márkát TB támogatással), de valóban megbízhatóak, és jobb megoldások, mint a hagyományos vércukorszint mérések?

jan. 24. 10:36
 1/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Nem ismerem a pontosságát és megbízhatóságát ezeknek, más az alapelv, ezek szövetnedvből mérik valahogy. Szerintem ezeknek csak akkor van értelme, ha hozzá van integrálva egy inzulin pumpa is. Vagy esetleg gyerekeknek, hogy ne kelljen szurkálni állandóan.
jan. 24. 10:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Nekem már 3 éve van egy 2-es típusú pre-diabéteszem, és jó ötletnek tartom, hogy pl. okostelefonon is kapok értesítést arról, ha veszélyes értéket kezd megütni a vércukorszintem, így azonnal közbe tudok avatkozni pl. mozgással, de nem tudom, mennyire pontosak a hagyományos mérőkhöz képest. YouTube-on is nézek teszteket, hallgatok véleményeket, de az itteni véleményekre is kíváncsi volnék
jan. 24. 10:57
 3/6 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egy orvost kérdezz erről, ők jobban képben vannak. Azt tudom, hogy más a vérben lévő cukorszint és ez is mást mér, valahogy a kettőt össze kell hangolni. De ha valakinek van több tapasztalata, azt szívesen veszem én is.
jan. 24. 11:11
 4/6 anonim ***** válasza:

1-es típusú cukorbeteg vagyok 10 éves korom óta szenzorom van . Eleinte free stlye volt és már 4 éve azaz 12 éves korom óra dexcom van nyár óta a legújabb G7 széria . Meg kell szokni a szenzort eleinte fura kicsit kellemetlen érzés , de imádom nem kell az ujjamat szurkálni állandóan és eléggé pontos 1-2 tized különbség van a szenzor és sima mérés közt . Na meg nem kell irkálnom a mért értékeket mivel az appban szépen mindent vezet egy diagrammon amit a felhőbe ment plusz riaszt , ha valami gond lenne. Itt nálunk igaz erre nincs semmi támogatás és a szenzort 14 naponta cserélni kell így hát ez a kényelem szüleimnek havi szinten 800-1000€ mindenestől szenzorral gyógyszerekkel mindennel együtt .

Viszont számomra sokkal kényelmesebb ez a megoldás illetve elég nagy biztonság érzetet ad , hogy így a vércukrom monitorozva van 0/24 illetve a riasztások , ha bármi gond lenne .

Én a szenzorom személy szerint csak a hasamban tudom elviselni sehol máshol

febr. 1. 12:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot! Én a Freestyle Libre-n gondolkodok. A Dexcomot is néztem, de sokkal drágább, viszont ha a Freestyle Libre legalább olyan pontos, ráadásul még a jeladót sem kell külön megvásárolni hozzá, ami egy százas, akkor nekem az is tökéletesen megfelelne. Tényleg nincs ezekre semmilyen TB támogatás? A Freestyle egyébként ugyanúgy küld értesísést/riasztást a telefonra, ha a normál érték alá vagy fölé kerül a vércukorszint?
febr. 2. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Freestyle tudtommal nem küld értesítést amikor nekem volt akkor még nem volt ennyire fejlett a szenzoros mérés .

Nem tudom , hogy Magyaroszágon van-e rá támogatás , de itt nálunk Ausztriában erre kivételesen nincs , de sok minden másra van támogatás

febr. 5. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!