Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Húgom vércukra magasodik, ez...

Húgom vércukra magasodik, ez probléma lehet?

Figyelt kérdés

Most beteg, be van lázasodva, köhög, ez ugye emelheti. Egy egészséges embernél ugye 7.8 lehet a max.

Neki volt 7.9, 8.0 és 9.0 is. Ma evés után 8.3, azután másfél órával lement 7.4-re.

Én cukorbeteg vagyok, emiatt most kb mindenki be van pánikolva h ő is.

okt. 30. 13:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%

50% az esélye. Vagy cukorbeteg vagy nem.

(Orvos majd diagnosztizálja)

okt. 30. 13:46
 2/13 anonim ***** válasza:
68%

Egeszseges embernel 4 es 6 kozotti az ertek.

A hugode magas!

okt. 30. 14:16
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A 7.8 -ra szerintem sem lehet azt rámondani, hogy még beleférhet a normalisba. Ahogy írták az max 6. Forduljatok mindenképp orvoshoz!
okt. 30. 15:23
 4/13 A kérdező kommentje:

A 7.8-at szokták írni átlagos értéknek.

Mindenképp orvoshoz fordulunk, de remélem hogy a vírus miatt emelkedik, amit elkapott, nem lenne szerencsés ha ó is cukros lenne

okt. 30. 15:26
 5/13 anonim ***** válasza:

Ha teljesen egészséges, akkor kell kivizsgáltatni.

Gyulladás jelentősen felviheti.

okt. 30. 16:00
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem zajló betegség idején kell megállapítani . Szerintem téged se egyszeri 8,3 mal diagnosztizáltak.
okt. 30. 17:58
 7/13 A kérdező kommentje:

#6 Nem, én összeestem és a kórházban tértem magamhoz 27-es vércukorral, kicsit egyedi eset. :D

Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segitetek! Ez nyugtató akkor.

okt. 30. 18:14
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Minden képen kivizsgálásra lesz szükség. Ez elég magas
okt. 30. 18:20
 9/13 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ez nem releváns most, majd akkor kell mérni, amikor már nem lesz beteg. Amíg ez le nem zajlik, úgysem kezdenek semmit ezzel, utána viszont ellenőrizni kell. Az otthoni mérők nem pontosak, vénás vérből kellene laborban tesztelni.
okt. 30. 20:30
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Már bocsánat, de mikor mértétek azt a 8-9 körüli értéket? Éhgyomri? Evés után fél órával? Másféllel? Vagy mikor?

Éhgyomrinak magas, akkor elég valószínű hogy cukorbeteg.

Ha evés után, akkor valószínűleg semmi baja. Felteszem nem speciális diétás étkezést követ, a betegség miatt kevesebbet mozog tehát átmenetileg romlik az inzulin érzékenysége. Plusz a betegség stressz a szervezetnek, konkrétan direkt feltolja az immunrendszer kicsit a cukrot hogy segítse a védekezést. Ebből simán kijöhet egy 8-9 körüli érték még evés után másfél órával is. Ha meg hamarabb van mérve, akkor teljesen normális hogy több, evés után rövid időre felmehet, csak utána menjen vissza, az a fontos.

Aki azt írta hogy max. 6 az gondolom az éhgyomrira értette. Az étkezés után másfél órás értékre is más normális egy diétás, kiszámolt étkezésnél meg annál amikor eszik valaki ami és és amikor épp eszébe jut.

okt. 30. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!