Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Férfiként kell félnem ettől a...

Férfiként kell félnem ettől a HPV-től?

Figyelt kérdés

Párom azzal jött haza vizsgálatról, hogy neki ilyen van. Csak annyit olvastam utána, hogy méhnyakrákot okozhat, ami ugye nekem nincs, és hogy az emberek 80%-a amúgy is elkapja és kigyógyul belőle úgy, hogy észre sem veszi.

Most, hogy jó eséllyel én is fertőzött vagyok, mit kell ezzel csinálnom? Kezdjek félni, hogy valami komolyabb bajom lesz, vagy sz_rjam le magasról, ahogy mindenki, aki nem is tud róla?

ma 19:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Férfiaknál végbélrákot okozHAT. Illetve még a torokban okozhat tumort.
ma 19:56
 2/3 anonim válasza:
76%

Nem megijeszteni akarlak!

Az év végén derült ki hogy HPV vírus miatt, nyirokmirigy rákom van és áttétes, sajnos. Nem akarok belemenni a rëszletekbe de nézesd meg magad és félévenként kontroll! A vér semmit sem mutat ki csak mikor már baj van. Ha érdekel írj privátban, ne szard le én is így tettem. 50F

ma 23:01
 3/3 A kérdező kommentje:

#2 akkor neked butaságot mondtak, a HPV közvetlenül biztos, hogy nem okoz nyirokmirigy rákot. Az lehet, hogy a rák mellett jelen volt a szervezetedben, de nem mint kiváltó ok. Sajnálom egyébként, és jobbulást kívánok!

"A nyirokmirigyrák (limfóma) kialakulásában a humán papillomavírus (HPV) típusa nem játszik közvetlen szerepet. A HPV elsősorban a hámsejtekben okoz elváltozásokat, és a méhnyakrák, valamint más hám eredetű rákok (például a szájüregi, torok-, anális és genitális rákok) kialakulásában lehet jelentős tényező."

ma 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!