Megfáztam/influenzás vagyok huszonéves férfiként, emiatt 3. napja lázam van: jó hogyha 38-39 fok között tartom gyógyszerrel a lázam, vagy ezek már túl magas értékek?
Ne haragudj, de ez szornyu megfogalmazas. Kicsit sem tartod magad felsobrendunek. Tenyleg bocs, de az influenza nem valogat nemek es kor szerint. Ahogy kiirtad a kerdest olyan mintha az, hogy huszeves vagy es ferfi valami kiveteles helyzetett jelentene a szamodra. Az, hogy huszoneves vagy nem jelent semmit.
Teljesen normalis, hogy ekkora a lazad, de ha nem tudodd lejebb vinni az problema. Ha nem megy lejebb a lazcsillapitotol akkor hidegvizes furdot kellene venned. Beallsz a kellemes melegviz ala es fokozatosan csokkented a homersekletet hidegre. Nehogy egybol hidegviz ala allj, mert tudogyulladast kaphatsz. Milyen lazcsillapitot szedsz? Nekem a kalmapirin valt be eddig, abbol 2 es jelentosen csokkenhet a laz, illetve gyulladascsokkento is van benne, ugy konnyebb az egeszet atveszelni. Jobbulast!
Köszi.
Azért írtam, hátha koronként vagy akár nemenként eltér a tűréshatár, amikor már csillapítani kell. De amúgy nem értek hozzá.
Szerintem lejjebb is tudnám gyógyszerrel vinni, csak valaki azt mondja hogy így hatékonyabban dolgozik az immunrendszer, ha van egy kis láz is, de nem tudom hogy hány foknál vegyek be gyógyszert. 1db Algopírin 500 amugy nálam lejjebb visszi 0.5-1 fokkal kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!