Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Megfáztam/influenzás vagyok...

Megfáztam/influenzás vagyok huszonéves férfiként, emiatt 3. napja lázam van: jó hogyha 38-39 fok között tartom gyógyszerrel a lázam, vagy ezek már túl magas értékek?

Figyelt kérdés
2015. febr. 6. 08:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ez szornyu megfogalmazas. Kicsit sem tartod magad felsobrendunek. Tenyleg bocs, de az influenza nem valogat nemek es kor szerint. Ahogy kiirtad a kerdest olyan mintha az, hogy huszeves vagy es ferfi valami kiveteles helyzetett jelentene a szamodra. Az, hogy huszoneves vagy nem jelent semmit.

Teljesen normalis, hogy ekkora a lazad, de ha nem tudodd lejebb vinni az problema. Ha nem megy lejebb a lazcsillapitotol akkor hidegvizes furdot kellene venned. Beallsz a kellemes melegviz ala es fokozatosan csokkented a homersekletet hidegre. Nehogy egybol hidegviz ala allj, mert tudogyulladast kaphatsz. Milyen lazcsillapitot szedsz? Nekem a kalmapirin valt be eddig, abbol 2 es jelentosen csokkenhet a laz, illetve gyulladascsokkento is van benne, ugy konnyebb az egeszet atveszelni. Jobbulast!

2015. febr. 6. 09:20
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi.

Azért írtam, hátha koronként vagy akár nemenként eltér a tűréshatár, amikor már csillapítani kell. De amúgy nem értek hozzá.

Szerintem lejjebb is tudnám gyógyszerrel vinni, csak valaki azt mondja hogy így hatékonyabban dolgozik az immunrendszer, ha van egy kis láz is, de nem tudom hogy hány foknál vegyek be gyógyszert. 1db Algopírin 500 amugy nálam lejjebb visszi 0.5-1 fokkal kb.

2015. febr. 6. 09:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Pont ellenkezőleg. Az a rossz, ha folyamatosan lázad van. A cél az hogy minél lejeb vidd, mert akkor leszel képes kiizzadni magadból a betegséged, ha nincs magas lázad. Szerintem inkább szerezz be Kalmopyrint az célzottan segít, (bocsi én évtizedek óta azt használom és eddig bevált minden másnál jobban.) Ha lejeb ment végre a lázad akkor kell betakarózni, jó melegen és szó szerint vizesre izzadni az ágyat. Bármennyire is rossz meg ilyenek az a lényeg, hogy folyjon rólad a víz. Ha mondjuk este beveszel lázcsillapítót és fél óra múlva hat bebugyolálod magad és alszol egyet, akármennyire is meleged van nem takarózhatsz ki, reggele sokkal jobban leszel és lehet, hogy a lázad sem fog már felmenni.
2015. febr. 6. 15:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Az lemaradt, az Algopyrin is jó, csak sajnos az inkább fájdalomcsillapító, a Kalmopyrin viszont pont a lázra hat. Én úgy szoktam őket nevezni, olyanok mint a testvérek, ez ebben jó az abban. Ha beveszed a lázcsillapítót akkor 2-őt vegyél be, hatásosabb és nem kell attól félned, hogy túladagolod.
2015. febr. 6. 15:36
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem megfázásom volt csak, nem köhögtem, nem kapart a torkom sem, csak folyt az orrom, meg hőemelkedésem volt. szedtem nurofen cold-ot 3 napig naponta 3-4 szemet és helyrejöttem. nekem nem influenzám volt. borsmentás teát ittam, meg gyömbér gumó darabkát rágcsáltam.
2015. febr. 12. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!