Férfiként mellrák? Vagy mi lehet ez a csomó?
Nem nagyon fogdostam magam ott egyébként, de tegnap éjjel észrevettem, hogy érintésre fáj a mellbimbómtól kb. 5 cm-re. Aztán egyből kitapintottam egy fájdalmas csomót ami nem volt ott! Hát bepánikoltam, hogy kész itt a vége.
Ma el is mentem orvoshoz Mupirocin Infectopharm nevű kenőcsöt írta fel nekem. Azt mondta kenjem ezzel, ha lázas vagyok azonnal menjek vissza, ha csütörtökig nő akkor sebészet.
Nem mondta, hogy mi lehet az...
Olvastam olyat, hogy a rák az nem szokott fájni, de nem vagyok képben a témában hiszen férfi vagyok.
29 F
Kérdező, a férfiaknál ritka a mellrák, a te életkorodban pedig még sokkal ritkább.
Az összes mellrákos beteg kb. 1-2 % férfi, és általában középkorúak vagy idősebbek.
Ettől függetlenül mindig, minden panaszt ki kell vizsgáltatni, és meg kell keresni az okát.
Ha volt a családban, közvetlen hozzátartozónál emlőrák, prosztatarák, hasnyálmirigyrák, petefészekrák, akkor sajnos lehet esély a genetikai érintettségre.
Sok olyan elváltozás van, ami nem rosszindulatú, de ezeket is figyelemmel kell kísérni. Ne aggódj, és jobbulást, ha nem múlik a dolog, menj tovább kivizsgálásra.
Köszönöm
Elmentem orvsohoz, de csak valami krémet írt fel rá, aztán meg menjek vissza később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!