Mért nem küldött a doktornő mammográfiára? És mért nem adott ambuláns lapot?
Figyelt kérdés
5 és fél éve műtöttek mellrákkal. Még nincs itt a kővetkező kontrollom ideje, de elmentem, mert egy picike kemény dudort érzek a műtétem helyén. Az orvos hosszasan nyomkodta, majd azt mondta, hogy szerinte hegszövet. Figyeljem ha nő, menjek vissza. Ambuláns lapot pedig nem adott és az eeszt- be sem töltött fel.Állítólag nem küldhet mammográfiára, mert még nem telt el egy év az utolsó óta.2022. jan. 8. 00:26
1/8 anonim válasza:
Az szép. Vagy magán rendelés re menj vqgy menj vissza és mond meg, hogy akkor kéred írásban, hogy mijen elváltozást tapasztalt és, hogy azt nem indokolt tovább vizsgálni. Gyanítom ehelyett beutalót fogsz kapni.
2/8 anonim válasza:
Jezus, ezt a hozzászólást nem tudom, hogy hogyan sikerült ilyen helytelenül leírjam:D
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én sem nyugodtam meg, azért is kérdezősködök itt. Lehet az, hogy tényleg nem kérhet nekem fél évnél hamarabb tumormarkert meg egy évnél hamarabb mammográfiát?
2022. jan. 8. 00:42
5/8 A kérdező kommentje:
Saját pénzen bármire. Ultrahangra sem adott beutalót. Nálunk a mammográfia ultrahangot is jelent. Tudom, hogy nem ugyanaz a kettő, de itt ha elküld mammográfiára ahhoz tartozik ultrahang is automatikusan.
2022. jan. 8. 02:07
6/8 anonim válasza:
Mért nem küldött a doktornő mammográfiára?
Ezt tőle kell megkérdezni. Gondolom azért, mert nem látta indokoltnak.
És mért nem adott ambuláns lapot?
Na azt viszont mindenképpen adni kellett volna.
Ha bizonytalan vagy, vagy menj el másik orvoshoz, pl. a háziorvos is adhat mell UH beutalót. Vagy magánba.
7/8 A kérdező kommentje:
Írtam,hogy azért nem adott, mert egy évnél hamarabb nem adhat. Nem azért, mert nem látta indokoltnak. Szerintetek mért nem adott ambuláns lapot? Én attól tartok, hogy azért, hogy ne legyen nyoma, hogy neki szóltam a csomó miatt, ha mégis " baj" lenne.
2022. jan. 8. 06:40
8/8 Ypszilon1980 válasza:
#7: Igen, inkább ez a valószínűbb. Ambuláns lapot minden vizit után adni kell, rendszerbe rögzíteni kell mindent, ez alól nincs kivétel. Az, hogy mammográfiára nem adott beutalót, az egy másik dolog, mert szűrésként nem kérhet többet egyelőre, de ez nem jelenti azt, hogy probléma esetén nem küldhet kivizsgálásra. Mondjuk azért egy olyan esetben ahol volt már probléma, műtét, kezelés, ott azért vannak protokollok, ezeket nem ismerem, tehát el tudom képzelni, hogy ebben van benne bürokrácia is, bizonyos vizsgálatok csak x időnként kérhetők. Mindenesetre én azt mondanám, hogy ha a pénz nem probléma, akkor keress fel egy magán orvost emiatt, már csak a saját megnyugtatásod miatt is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!