Ilyenkor lehet mentőt hívni?
Páromnak reggel óta láza van. Eddig sikerült csillapítani, lement 38,4-re. Ez délelőtt volt. Kb délután egytől viszont sehogy nem megy 40 alá. Most mértem neki, 41,2-őt. Hidegvizes borogatást tettem a csuklójára és a lábszárára, de semmi. Utoljára algopirint vett be3 órakkor. Adnék neki gyógyszert, de fel sem tudom kelteni. Nem tér magához.
Hívhatok mentőt ilyen esetben?
Ez ugye nem komoly kérdés?
Nem tér magához és nem hívod azonnal s mentőket?
Tuti troll vagy és kamu a kérdés mert nincs még egy ilyen analfabéta aki ilyen esetbe nem hívja ki!
Mi lett vele végül?
Sajnos a hidegvizes borogatás szinte semmit nem ér ilyen formában.
Ha lázat akarsz csillapítani az a legjobb, ha viszel be egy lavór vizet, van 2 lepedőd/nagy törölköződ, amit folyamatosan cserélgetsz és hűtöd a vízben. A testére kell tenni. Ez nagyon kellemetlen lesz neki, de muszáj. Nem 10 15 percenként, hanem 1 2 percenként, ahogy ráteszed már intézed is a váltó lepedőt, kicsavarod és rakod is rá, így jobban tud hűlni a test, lentebb fog esni a hőmérséklete. Ezt egy mentőstől tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!