Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gennyes mandulagyulladásra...

Gennyes mandulagyulladásra tényleg nem mindig szükséges antibiotikum?

Figyelt kérdés
Csütörtökre begennyesedett a bal mandulám, most már kezd a jobb is. Mivel nincs lázam, nem kaptam antibiotikumot. Ilyenkor tényleg az a megoldás, hogy tömöm magamba a fájdalomcsillapítót és egyszer csak jobban leszek?

jan. 11. 22:14
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem volt mononukleózisom. Ronda mandulák, dagadt szemhéj. Vírus okozta.
jan. 12. 00:45
 2/8 anonim ***** válasza:
Az egy kuruzslo aki erre nem adott antibiot. Nem nem az a megoldas, hanem keress masik dokit!
jan. 12. 10:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha streptococcus okozza, akkor kell, mert az baktérium és magától nem gyógyul normálisan.

Ha nem, akkor majdnem biztos, hogy vírusos eredetű.

jan. 12. 11:18
 4/8 A kérdező kommentje:

Oké, de honnan lehet tudni hogy vírusos vagy bakteriális?

Mononukleózis is lázzal jár, nem?

jan. 12. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Azt az orvosnak kell tudni. Mrnj el ful orr gegeszhez, ilyen egyszeru. Ha pedig ott nem adtak, menj at mashoz, ne irt kerdezgess!!
jan. 12. 12:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Utolso vagyok: nem kell beletorodni, ha az orvost nem erdekli. Felnott vagy, jogod van orvost is valtani. Ezt egy ful orr gegesz tudja eldonteni, hogy virus vagy bakt.nem az internet nepe.
jan. 12. 12:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Én kaptam antibiotikumot, amikor volt egy db mandulakövem. Beszedtem, nem múlt el még 5 hétig a betegség. Elmentem fül orr gégészhez, azt mondta, ez vírus, teljesen fölöslegesen szedtem be az antibiotikumot. Ráadásul olyan szinten felborította a hüvelyflórámat is a gyógyszer, hogy bármit csinálok, az utóbbi 3 hónapban nem tudom helyreállítani és folyamatosan újabb fertőzéseket kapok el.

Nem, nem mindig kell antibiotikum.

febr. 13. 12:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Csak szólok, azert nem múlt el mert rossz antibiot adott;) en is igy jartam, ujabb kúra kellett. Nekem szerencsem volt mert mas doki adta..
febr. 13. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!