Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Antibiotikum csak akkor...

Antibiotikum csak akkor szedhető ha belázasodunk?

Figyelt kérdés
Mandulagyulladásom van alig bírok nyelni és a fülembe is érzem a fájdalmat ha nyelek. Az orvos azt mondta csak akkor szedjem az antibiotikumot ha be lázasodok. Más gyógyszert nem is írt ki. Magától nem hiszem el múlik.

ma 08:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Antibiotikumot NEM láz ellen használják!

Ha az orvos felírta, akkor be kell szedni, méghozzá az összeset, ha nem akarod a szervezetedet tönkretenni.

ma 08:41
 2/7 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, a mandulagyulladás lehet vírusos vagy bakteriális eredetű. Ha nincs lázad, az azt sugallja, hogy inkább vírusos eredetű. Vagy azt, hogy a szervezeted meg tud harcolni a kórokozókkal, mert jó az immunrendszered.

Mindkét esetben fölösleges az antibiotikum.

A fájdalomcsillapításra és a folyadékpótlásra helyezd inkább a hangsúlyt.

ma 08:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Antibiotikumot akkor szokták felírni, ha gyulladás van.

Én a helyedben beszedném, azért a mandula gyulladás nem hiszem, hogy meggyógyulna magától olyan könnyen. És végig be kell szedni az összeset, mellé probiotikum.

Jobbulást🙂

ma 08:50
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen felírta ki is váltottam. Az orvos mondta ha belázasodok. De én azt hiába várom semmi más gyógyszert nem írt. Enni se tudok úgy fáj. Folyadékot iszok nem is keveset. Köszönöm a válaszokat
ma 09:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi a kerdes? Ez nem egy sima torokfajas. A fuled is faj. En beszednem. Masok dontsek el?
ma 09:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Az orvos utasítása szerint kell szedni. Ha vírusos torokgyulladásod van, arra nem hat az antibiotikum, az bizony magától fog meggyógyulni. Akkor csak fölöslegesen ártanál vele a bélflórádnak.

Szóval ha azt mondta az orvos hogy láz esetén szedd be, akkor így tegyél. Viszont ha elkezded és utána lemegy a láz, attól még végig kell szedni (hacsak az orvos mást nem mondott, mert akkor rád az vonatkozik).

Fájdalomcsillapítót nyugodtan vegyél be attól még, szenvedni nem kötelező.

ma 14:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Úgy látom 50-50 % - ban vagy megint.

Jobb ha sz orvosoddal beszélsz.

Ezt a két napot mézes tea, nsaid gyulladáscsökkentő, meg sok sik folyadék, vitaminok.

Fűszer mentes kaja.

27-én meg biztos lesz rendelés.

Beszélj vele hogy nem. Javulsz.

Jobb ha a doki mondja hogy szedd be.

Kitartást!

Jobbulást! ☺️

ma 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!