Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kontrasztanyagos vese CT...

Kontrasztanyagos vese CT fájdalmas?

Figyelt kérdés
Nagyon fáj mikor telinyomnak azzal a kontraszt anyaggal? Továbbá hány perces egy ilyen procedúra? Első alkalom lesz nekem és eleve nem szeretem ha pici szűk helyekre zárnak be?
ma 05:38
 1/3 anonim ***** válasza:
78%
Nem fog fájni.
ma 06:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem lesz szűk a hely.

Egy fánkszerű gyűrűbe csúszik be az asztal, amin fekszel, de a gyűrű a fej felől és láb felől nyitott.

Először lesz egy képsorozat kontrasztanyag nélkül, egy lélegzetvétel alatt megvan. A gép mondja majd, hogy hogyan lélegezz (beszívod, bent tartod, készen is van, lélegezhetsz).

Utána érkezik a kontrasztanyag az előzőleg általában a könyökhajlatba behelyezett branülbe. Melegségérzés, vizelési inger lehet, nem fáj. Hamar még egy képsorozat készül, hogy elcsípjék a veséidben keringő kontrasztanyagot. Utána (kb 7 perc) még egy sorozat készül, amikor a vesék kiválasztják a vizeletbe a kontrasztanyagot. Leszállsz az asztalról, pár perc múlva eltávolítják a branült, mehetsz haza. Közben elkészíti az asszisztens a több síkban összerakott rekonstrukciós felvételeket. Kiküldi a radiológusnak, aki majd megírja a leletet. Jobbulást.

ma 06:59
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az nem fáj, max a szúrás, mint a vérvételnél. Van aki nem is érzi meg, az egész procedúra kb. 10-15 perc. Nekem hasival együtt volt 20 perc. A vénás kontrasztanyagnál én annyit éreztem, hogy a torkom elkezdett kaparni, kicsit égető érzés volt, de az 1 perc volt az egész.
ma 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!