Csókkal elkaphatom a HPV-t? Új barátnőm azt állítja,
hogy magas kockázatú van neki.
Figyelt kérdés
Kb. 1 hónapja randizunk, nagyon szimpatikus nő és elég rossz, hogy most emiatt nem tudunk szexelni ki tudja meddig. Az orvosa bizakodó, 1 hónap múlva megy szűrésre, de már többször jósolták neki hogy el fog múlni és még mindig jelen van.
Én már olyat is olvastam, hogy az sem lehet teljesen kizárni, hogy csókkal terjed.
Kell ettől félnem férfiként, ha behatolás nem, csak csók és orális szex volt még (ő adta nekem, én nem nyaltam ki).
Vagy ne is foglalkozzak ezzel az infóval, az emberek 80%-a úgyis átesik rajta?
Ha tovább akarod adni a leendő gyerekeid anyjának, akkor ne törődj vele. Amúgy hímvessző rák és prosztata rák kialakulásában is szerepet játszik.
tegnap 13:40
2/11 A kérdező kommentje:
1: ennek a kommentnek most mi értelme? Lehet, hogy ő lenne a gyerekeim anyja majd egyszer. Nem nekem van ez, hanem neki.
tegnap 13:44
3/11 anonim válasza:
2: Kérdezted, hogy elkaphatod-e. El és tovább is adhatod.
tegnap 13:49
4/11 A kérdező kommentje:
De az emberek 80%-a elkapja, inkább az érdekelne, hogy most akkor ez halálos ítélet az érintett nemi életére nézve? Onnantól már ne is szexeljen senkivel?
tegnap 13:52
5/11 anonim válasza:
A HPV-t az egészséges immunrendszer előbb vagy utóbb legyőzi és utána már nem fertőz. Eltérőek erről az adatok (6-12 hónap, 2 év) és a konkrét esetben a barátnőd nőgyógyásza tud erről érdemben információt adni. A fertőzés gyógyulása után viszont ottmarad a megnövekedett rákkockázat az ember egész életére.
tegnap 15:22
6/11 anonim válasza:
Óvszerrel szerintem simán szexelhettek. Ha még egy évig kimutatja nála a labor a fertőzést, akkor addig cölibátus lesz? Úgy tudom, hogy lokális a fertőzés, tehát lehet, hogy jelen van a szájnyálkahártyában is, de az is lehet, hogy nem (azt nem is nagyon szokták tesztelni).
tegnap 18:48
7/11 A kérdező kommentje:
"A fertőzés gyógyulása után viszont ottmarad a megnövekedett rákkockázat az ember egész életére."
Ez egyébként úgy baromság ahogy van. Ha eliminálja szervezet, onnantól semmi köze a dolognak a rákhoz, nem tud rákos sejteket generálni.
tegnap 21:05
8/11 anonim válasza:
Nem. Hanem amíg dolgozott, addig már csinált néhány génmutációt. A rák meg pont az ilyenekből tud kifejlődni.
Olyan ez, mint a vetőmag. Látszólag élettelen, de ha megfelelő triggereket kap (pl. hideghatás) és megfelelő táptalajt, gondoskodást, akkor abból növény lesz.
tegnap 21:18
9/11 anonim válasza:
#8 Nem feltétlenül. Erre már van külön vizsgálat, (CINtec), hogy beépült-e a sejtekbe a vírus. Ha nem épült be, probléma mentesen legyőzheti a szervezet, még akkor is, ha már okozott a hámsejtekben kisebb elváltozást (P3 citológia, amiből ugye lehet P2 is pár hónap múlva, nekem pl. így volt). Ha a szervezet legyőzi a vírust még az előtt, hogy az sejt szinten is megjelenik, semmivel nem lesz nagyobb a rák kockázata. Ezt nőgyógyász mondta.
tegnap 22:14
10/11 A kérdező kommentje:
Akkor konkrét forrást hozzál légyszives, hogy ezt pontosan hol és kitől olvastad / hallottad, hogy ez így lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!