Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Afta a szájban. Influenza,...

Afta a szájban. Influenza, Covid vagy bármely betegség esetén előjöhet??? Rekedt voltam, torokköszörülés. Száraz köhögés.Aztán köptető hatására jött fel sok váladék. Salvus inhalálás meg az orromból is megindította. Tele lett. Azóta hátra folyik.

Figyelt kérdés

Hangom az már nagyon keményen rekedt és fáj. Ma pedig kijött egy afta a nyelvem alatt elől.

És most pánik van.

Voltam covidos szeptemberben. Akkor nyelni nem tudtam es akkor a, hátsó garatfalon jött ki az afta amit nem is láttam. Viszont a víz nyelése is fájt.

Most két hete gégész nem látott a vizsgálat során bakteriális fertőzést.

Csak felmarodott nyálkahártyát ezért gyomor gyógyszer adagot növelték.

De én meg közben egyre rosszabbul lettem...

Lázam az nincs.

Van antibiotikumom, mert Karácsony előtt kaptam a háziorvostól, hogyha nem bírom akkor szedjem be.

Nem kezdtem el...

De most, hogy az afta is megjelent beparáztam.

Eddig mézes tea (repceméz)

Meg köptető

Meg esomeprazol. Meg immunerősítő, vitaminok.

Ezeket szedtem. Meg inhaláltam.

Meg orrspray.

Az afta covid esetén jön ki vagy egyéb betegség és gyenge immunrendszer is kijöhet?

#Afta#Covid vagy Influenza # Vagy bármely felsőlégúti betegség esetén
dec. 27. 02:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, afta az elég gyakori, natúr semmi betegség nélkül is előjöhet. Nem kell ahhoz covid, se influenza. Nem nagyon tudják mi okozza, de gyakori, 7-10 nap alatt elmúlik általában.
dec. 27. 03:13
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Remélem akkor nem komoly.

🙏🙏🙏😇😇😇

Csak ne legyen több belőle.

dec. 27. 03:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Itt nyavajogsz, amit felir a doki nem szeded be..minden masodik topik errol szol..kozben meg fertoztok ezerrel tok jo..mi ez az antibio retteges??
dec. 27. 15:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha több is lesz, esetleg lehet herpangina vagy kéz-láb-szájbetegség, bár az inkább hólyagos.

Mindegy is, a lenyeg, valamilyen vírus.

Ha viszont ilyen régóta nem javul, csak be kéne szedni azt az antibiotikumot

dec. 27. 16:09
 5/7 A kérdező kommentje:

3-as

Az antibiotikumot az orvos nem szívesen írta fel.

A Rettegés meg azért van mert pár hónapja hörgőgörcsöm volt, nem kaptam levegőt, meghaltam volna ha épp nem a kórházban vagyok

Ceftriaxont kaptam.

Az Augmentin erős penicilin.

A dokim azt írta 15% a keresztallergia.

Hiába szedtem korábban max hasmenéssel most iszonyatosan félek.

Aftám is a kórházban jött ki.

Megijedtem, hogy újra covidos lehetek.

Nem láttak 2 hete bakteriális fertőzést.

Lázam sincs.

Ezért amíg lehet próbálom nem beszedni.

Nem járkalok sehova. Lakásban lesek. Ha meg gyógyszertárba megyek mert elfogy a köptető maszkot húzok.

Ugyanis direkt vettem többet is.

Elégedett vagy?

dec. 27. 22:29
 6/7 A kérdező kommentje:

4-es. Köszi. Közben talaltam aciclovir gyógyszert itthon még jó a szavatossága. Meg a régi ecsetelő megvan. Csak 1 hónapja lejárt. De hatott mert kisebb lett, már nem is zavar.

Hétfőn már rendel az orvosom, majd felhívom.

Köszönöm szépen

dec. 27. 22:31
 7/7 gungasam ***** válasza:
Szerintem a Salvus vízzel gyakran gurgulázzál! Azért fontos mert ha felmaródott a nyálkahártya odabenn akkor könnyen fertőződhet. A Salvus enyhíti a felmaródás tüneteit és gyorsabban gyógyul a nyálkahártya. A gargarizálásnál egyre mélyebbre engedd a salvust a torkodra, és a végén nem köpd ki nyeld le nyugodtan mert a gyomorban is használ.
jan. 14. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!