Lábgörcs vagy izomrángásom van? Mit szedjek?
A lábamban az izmok rezegtek egy pár napig. Ma elkezdtem magnéziumot szedni, mert erre ezt ajánlotta a szomszéd és elállt. Ma viszont alábszáramban kezdtek rezegni az izmok. Mit jelent ez? Kálciumot is szedjek?
Nem ismerem a jelenséget. Azt hiszem ezt görcsnek hívják. Már 50 éves vagyok még nem volt ilyen. Napjában kb 3x rezeg a lábizmom pár percig majd eláll. Nem fáj semmi. Az izom rezeg. Most elállt, de a lábszáramon rezgett fél percig csak az izom. Nem érzek semmi anomáliát. Sem fájdalom sem már eltérés. teljesen normális minden, jók a reflexek. Semmi más jelenség nincsen. B vitamin kell? Vagy aminósav? Ez lábikragörcs volt és Mg-al kell kezelni? Jól tudom?
Izomrángásnak hallatszik és több oka lehet.
1. Magnézium hiány. Egyszeri alkalom ilyenkor nem lesz elég, többször kell és rendszeresen szedni.
2. Dehidratáció. Az idegeken elektromos impulzusok formájában érkeznek az infók az izomba, hogy mit csináljanak. Ha nincs víz, nem rendesen mozognak a jelek.
3. Gondolom annyi eszed volt már, hogy kizártad a mozgást? Mert ha nem, akkor ha hirtelen sokkal többet mozogsz, mit előtte, akkor attól is lehet.
4. Kialvatlanság.
5. Neurológiai probléma.
Mivel ennek többsége könnyen kizárható, ezért végig mehetsz rajtuk egy hét alatt simán aztán ha még mindig van, akkor menj el dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!