Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Izomrángások, félelem ALS-től?

Izomrángások, félelem ALS-től?

Figyelt kérdés
Június elején kezdődött, zsibbadásos tüneteim is voltak, igazából azzal kezdődött, voltam neurológusnál, csinált fizikális vizsgálatot, ENG-t/EMG-t nem, elsősorban a zsibbadás miatt mentem hozzá, izomrángással úgy voltam, volt már klasszikus stressztünetként nekem. Nem talált semmit, koponya, gerinc MR rendben. Máskor is volt már, hogy pl vizsgaidőszak után sokáig tikkelt a szemem stressztől, most is a zsibbadásos tüneteim ahogy megnyugodtam, kb elmúltak, ugyanígy testszerte az izomrángás is nagyon enyhült. Okozhatja a stressz? Szedek magnéziumot rendszeresen. Nincs izomgyengeségem, se izomgörcseim. Amit megfigyeltem, hogy egy bizonyos hekyszínen, ahol stresszesebb vagyok, felerősödik, illetve csak nyugalmi állapotban van. Ha figyelek rá és rástresszelek, szintén rosszabb.
júl. 29. 05:55
 1/9 A kérdező kommentje:
Lemaradt, 23 eves lány vagyok.
júl. 29. 06:02
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja és ha rosszul alszom, kialvatlan vagyok, akkor rosszabb.
júl. 29. 06:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Az ALS baromi ritka betegség, kb annyi esélyed van rá, mint megnyerni a lottót.

De a leírásod sem tipikus ALS-re jellemző. Ez hipochondria.

júl. 29. 07:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Pl. az MR sem lenne rendben vélhetően.
júl. 29. 07:41
 5/9 A kérdező kommentje:
Gerinc MR-en más apróságokat láttak csak, de gondolom, a koponya nem lenne rendben.
júl. 29. 08:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem a koponyán lenne nyoma.
júl. 29. 08:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia, sajnos én is ezzel az izomrángással élek. Testszerte szoktak rángásaim lenni, leginkább a lábaimban és a karjaimban, de akár még a hátamban és az arcomban vagy a mellkasomban is. Nagyon ijesztő, én is az elején ALS-től kezdve, agydaganaton át epilepsziáig, szklerózis multiplexig mindennel diagnosztizáltam magamat :D De szerencsére csak a stressz okozza. Van amikor akár 1 évre is elmúlik, aztán van amikor visszatér és akár 1 évig is tart. Nagyon rémisztő egyébként.
szept. 9. 14:52
 8/9 anonim ***** válasza:
22/f (előző vagyok)
szept. 9. 14:53
 9/9 veszettkecske ***** válasza:
100%
benignus fasciculatio syndroma?
szept. 21. 14:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!