Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nem vagyok rá büszke de...

Nem vagyok rá büszke de utoljára 10 éve voltam bármilyen tüdőszűrésen vagy röntgenen. Dohányzok és 2x is voltam covidos,illetve jó sokszor hörgő gyulladásos amikor megfáztam. Ennyi idő alatt mutathat ki bármilyen foltot egy rtg?

Figyelt kérdés

ma 05:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Én meg lassan 37 éves nő vagyok, de soha az életben nem voltam még nőgyógyásznál. Leszarom. Apukám 11 éves kora óta cigizik. Legalább kétszer voltunk covidosak. Sokat köhög. Most volt évek után először rtg-n. Gyulladáson kívül más nem látszik, a gyógyszer ezt is levitte. A covid évekig látszik a ct-n, az rtg-n is van nyoma.
ma 06:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Van, aki sosem volt.
ma 06:39
 3/8 Mad Max2 ***** válasza:
53%

A felsőlégüti virusos betegségek a röntgenen csak akkor látszódnak ha szövödményként rámegy a tüdőre is, és csak addig látszódik míga betegség meg nem gyúgyul

Szerintem érdemes 1-2 évente elmenni tüdőszürésre.

Nem aza hülye aki elmegy, hanem aki nem megy el!

ma 06:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Mad Max

Nem Magyarországon élek, nálunk pl nem is létezik tüdőszűrés. Röntgenre akkor kerül sor, ha a háziorvos szakorvoshoz küld és szerinte szükséges

ma 07:05
 5/8 Mad Max2 ***** válasza:

Én az Asztmám miatt évente megyek a Tüdőgondozóba, ahol többek közt mindig átküld a dokinéni tüdőröntgenre is.

Ugyanis a tüdőrák kimutatására az is alkalmas.

Biztos vagyok benne hogy a tüdőszürés már nem egy ember életét mentette meg azzal hogy időben kiderült a baj!

ma 07:08
 6/8 anonim ***** válasza:
De ha nincs panasz, totál felesleges a röntgen.
ma 07:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Édesanyám pl most ment el alkalmasságira,semmi baj,panasza mégis találtak 1 centis kötegezettséget a jobb felső lebenyében.
ma 07:43
 8/8 A kérdező kommentje:

3-as (MadMax2)

Az a folt vagy heg már örökké ott marad a tüdőn még ha el is múlt már a fertőzésed illetve gyulladásod,főleg ha lábon hordtad ki,és nem mentél el vele anno orvoshoz.

ma 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!