Nem vagyok rá büszke de utoljára 10 éve voltam bármilyen tüdőszűrésen vagy röntgenen. Dohányzok és 2x is voltam covidos,illetve jó sokszor hörgő gyulladásos amikor megfáztam. Ennyi idő alatt mutathat ki bármilyen foltot egy rtg?
A felsőlégüti virusos betegségek a röntgenen csak akkor látszódnak ha szövödményként rámegy a tüdőre is, és csak addig látszódik míga betegség meg nem gyúgyul
Szerintem érdemes 1-2 évente elmenni tüdőszürésre.
Nem aza hülye aki elmegy, hanem aki nem megy el!
Mad Max
Nem Magyarországon élek, nálunk pl nem is létezik tüdőszűrés. Röntgenre akkor kerül sor, ha a háziorvos szakorvoshoz küld és szerinte szükséges
Én az Asztmám miatt évente megyek a Tüdőgondozóba, ahol többek közt mindig átküld a dokinéni tüdőröntgenre is.
Ugyanis a tüdőrák kimutatására az is alkalmas.
Biztos vagyok benne hogy a tüdőszürés már nem egy ember életét mentette meg azzal hogy időben kiderült a baj!
3-as (MadMax2)
Az a folt vagy heg már örökké ott marad a tüdőn még ha el is múlt már a fertőzésed illetve gyulladásod,főleg ha lábon hordtad ki,és nem mentél el vele anno orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!