Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hasnyálmirigy-gond lenne ?

Hasnyálmirigy-gond lenne ?

Figyelt kérdés

Pár hónapja, hétvégi ivások után néha másnap fájt a gyomrom körül, aztán rendszerint elmúlt. Akkor úgy voltam vele, természetes velejárója, ingerekre és marta gondolom az alkohol az emésztőszerveimet. Mostmár direkt figyeltem, zsíros ételeknél is olykor előjön, meg ha iszok. Egyrészt nagyon elment a kedvem a hétvégi buliktól így, meg szoktam időszakos böjtölni, akkor jó. Kvázi csak alkohol után rossz, a hátamba sugárzik a “fájlalom”. Nagyon félek az egésztől, sokat olvasok ezügyben, rettenetesen hipochonder vagyok, meg egy durva szakításon vagyok túl három hónapja. Félek, hogy az is pszichoszimpatikus dolgokat elindít bennem, bár a vártnál jobban kezelem, már sokkal jobb mint az elején, dolgozok, jövök-megyek és egyre jobb.

Remélem nincs hasnyálmirigyrákom, nagyon félek tőle. Nem fogyok, normális székletem van, erőm is van. Ez a hátba kisugárzott fájdalom ami gond.

29F

okt. 28. 02:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A refluxnál tipikus a hátba sugárzó fájdalom. Nekem is volt ilyen, olyan volt, mintha keresztülszúrtak volna. Ezért írtam első körben a savsemlegesítő alkalmazását. A Gaviscon folyadék nagyon jó. Azonnali enyhülést hoz, mert amellett, hogy semlegesíti a panaszt okozó savtúltengést, képez egy védőbevonatot a nyálkahártyán.
okt. 28. 13:41
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek !
okt. 28. 15:11
 13/17 A kérdező kommentje:
Lekopogom, de a Salvus víztől kezd jobb lenni!
okt. 28. 16:47
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem a hátamba sugárzott a fájdalom. Évekig tartott és csak időnként csinálta. Kiderült, epekövem van. Az alkohol, és a dupla paradicsomszószos makaróni váltotta ki a legtöbbször.

A hasnyálmirigyet szerintem nem igazán érzed, de nem vagyok orvos.

nov. 3. 10:51
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

És az az érdekes, hogy közben mondom: széklet, étvágy minden rendben. Egyszerűen nagyobb ételek után fáj és feszül a gyomrom körül. A kávé után sem jó a helyzet. Salvus víz után órákig jó.

nov. 4. 13:18
 16/17 anonim ***** válasza:
A refluxnak semmi köze sem az étvágyhoz, sem a székletet. Egyszerű savtúltengés.
nov. 4. 17:31
 17/17 A kérdező kommentje:
Azóta semmi bajom!
nov. 11. 22:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!