Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nátha, köhögés, extra rekedts....

Nátha, köhögés, extra rekedts. Köptetővel jött fel sűrű váladék. De egyébként nem javulok. Lázam viszont nincs. Kaptam antibiotikumot, de nem szívesen adták. Mondjuk akkor még nem voltam ennyire szarul Augmentin Duo fog segíteni?

Figyelt kérdés

Hiába küzdök már 2hete, egyre rosszabb. Köhögés nem múlik, váladék jön, hangom már nagyon csekély. Viszont lázam nincs csak hőemelkedés.

Szeretnék már meggyógyulni.

Hatna az Augmentin Dolo?

#Nem javulok# mézes tea# köptető #nsaid gyulladás csökkentő #antibiotikum
dec. 26. 23:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Nálam igazolt influenza A vírusfertőzés okoz hasonlót. A gyerekeim is 3 hétig küzdöttek bele, nekem bő 2 hete kezdődött.

A covid is lehet ilyesmi.

Nem igazán szabad beszélned most egy ideig és inhalátort is használj naponta többször. Bele Salvus víz vagy ami még jobb, Viscoflu.

dec. 27. 00:27
 2/13 A kérdező kommentje:

Salvus vizes inhalálás volt. De attól rosszabb lett. Fele/fele arányban volt desztillált viz/Salvus víz. Extrémen megköhögtetett meg tele lett az arcom váladékkal.

Plusz a torkomat leszarította.

Mivel az arcom tele lett, de kifelé nehezen jön inkább hátra folyik, emiatt Mometason Sandoz t használtam.

Kapok levegőt, viszont mégjobban hátrafolyik és mégjobban elrekedtem.

Azóta egyre rosszabb. Nulla javulás.

Folyamatosan köpködöm ki a váladékot.

Aludni meg nagyon nehezen, mert ahogy lefekszek mégjobban megindul. Már 3 kispárna van a fejem alatt. Vagyis hol 2 hol 3, mert a 3-at nem mindig bírom, kényelmetlen. 🤦🤦

dec. 27. 00:58
 3/13 A kérdező kommentje:

Viscoflu az is inhalatorba? Vény nélküli? Durván kiszedi a váladékot? Csak mert nekem kifelé nehezen jön orrból es ha hátra sok csobban hirtelen akkor fulladni fogok.

Volt már hörgőgörcsöm kórházban.

Azt hittem meghalok...

dec. 27. 01:05
 4/13 anonim ***** válasza:
az augmentin igen fog segíteni de figyeld a mellékhatásokat mert elég erős gyógyszer
dec. 27. 10:18
 5/13 anonim ***** válasza:
73%
Azért nem adják szívesen mert már minden kis nyavajára antibiotikumot szednek az emberek. Én életembe vagy 3x szedtem akkor is azért mert már muszáj voltam. Ha úgy érzed nem javulsz akkor inkább szedd be. Nekem nem volt bajom tőle igaz normaflort is használtam.
dec. 27. 14:15
 6/13 A kérdező kommentje:

Nekem sem volt. Hasmenés. Ezenkívül semmi.

Csak szeptember végi ceftriaxon okozott hörgőgörcsöt, meg afták jöttek ki egészen hátul a garatnál.

Viszont van itthon aciclovir gyógyszerem.

Akkor azt is adtak. Még maradt.

dec. 27. 14:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Inhalatorba sooldat! Az antibio talan segit ha sikerult eltalalni. Ha nem, akkor ugyis kiderul, mert nem javul.
dec. 27. 15:01
 8/13 anonim ***** válasza:

Sima Salvus vízzel szoktam, nem hígítva, pont az a lényeg. A Viscoflu még sósabb. Ha ennyire rosszul reagálsz ezekre, akkor tényleg próbáld meg az antibiotikumot. Az a fontos, hogy ha elkezded, szedd vegig akkor is, ha nem érzel javulást. Ne hagyd félbe és vegig szedj Enterol probiotikumot- pl reggel este Augmentin akkor délben Enterol minden nap.

Máskor ha kicsit is meg vagy fázva, használj infralàmpát az arcodra napi 3x minimum 5 percig, de csak ha nincs hőemelkedésed/lázad. Hátha megelőzöd mindezt.

dec. 27. 15:49
 9/13 anonim ***** válasza:
Orrsövény ferdülés vagy polip miatt jön ki ennyire nehezen a váladék? Van ismert fül-orr-gégészeti problémád?
dec. 27. 15:51
 10/13 A kérdező kommentje:

2 hete voltam arckoponya ct - n. Polip van az orrmelléküregben.Eivileg kettő. Én láttam a felhőben meg háziorvos helyettesítő rezidens doki.

Orrsövény ferdülés is van. Azt már mondták mikor vizsgáltak.

De nem olyan nagy.

Levegőt kapok.

Csak ha megfázok, vagy egyéb ok miatt beteg leszek hátra folyik.

Orrmosózok is. Végre hozott ki váladékot egy adagot.

A többi még csorog.

Szerintem attól vagyok rekedt is.

dec. 27. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!