Váltakozó széklet állag...+ végbélrepedés. Tapasztalatok? Bevált módszerek?
Figyelt kérdés
Rendszeresen járok wc-re, minden reggel, mintha óra lenne hozzá állítva. Viszont pár hónapja végbélrepedésem van, és megnehezíti a gyógyulását, hogy váltakozik a széklet állaga, de úgy értem egy alkalmon belül. Először normál állagú, majd pedig egy kemény rész, ami újra megfeszíti és jön a megszokott óriási fájdalom. Vagy ugyanez fordítva, először kemény, aztán normál vagy eppen már hashajtó után túl laza állagú. Lelkileg nagyon megterhel mar ez a helyzet, járok kezelésre az sem sokat ér, műtétet szerettem volna elkerülni, de lehet jobban járnék?okt. 27. 20:10
1/3 anonim válasza:
Végbélrepedés? Kerüld az anális szexet négerekkel!
2/3 A kérdező kommentje:
😂😂😂😂 köszi az értelmes kommented, na csá. Soha ne tapasztald meg mi az. ;)
okt. 27. 21:01
3/3 kevin42 válasza:
Én is hasonló cipőben járok szeptember óta. Már több krémet is felírtak nekem, de sajnos egyelőre nem vagyok túl a megpróbáltatásokon.
Amit nekem javasoltak és igyekszem tartani, az a rostgazdag étrend (gyümölcsök, hüvelyesek, zab reggelire) illetve a minél több (legalabb 2-3 L) folyadék bevitele.
Azon napok után amikor ezt tényleg jól sikerül tartani nem okoz gondot a széklet ürítés, de utána így is sajnos érzékeny a terület egész álló nap!:( Én is szeretném elkerülni a műtétet, de kezdem úgy érezni hogy már csak az hozhat megváltást.
Ja és ami nagyon fontos még!
Wc-zés után egyáltalán ne használj se hagyományos se nedves wc papírt. Egyből zuhanyzóban mosakodás!
Kitartást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!