Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A labor leletem szerint...

A labor leletem szerint pajzsmirigy túlműködésem van. Az endokrinológushoz sajnos csak december elejére kaptam időpontot. Ki mennyi idő múlva jutott el endokrinológushoz? Én félek, hogy ennyi idő alatt rosszabb lesz a helyzet.

Figyelt kérdés

A házi orvos szerint jobb lenne előbb kivizsgálni,de ő sem tud tenni semmit, hogy előbb bekerüljek. Tsh 0,024

T3 8,2

T4 26,64

okt. 25. 14:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlenül ugrálni, mert mondjuk hyperthyreosis esetén sok esetben inkább szcintigráfia javasolt, amivel együtt sok helyen megcsinálják az UH-t is. De egyébként azért nem árt odamenni az endokrin rendelésre a laborlelettel és megkérdezni, hogy fogadnak-e soron kívül, mert nálunk pl hyperthyreosissal simán.

Mi miatt történt a pajzsmirigy funkciós vizsgálat? Van-e valami tüneted?

Nem nőtt-e meg a nyakad? Nem fáj-e a nyakad/pajzsmirigyed? Volt-e mostanság valamilyen vírusfertőzésed (főként felsú légúti)? Mennyi a pulzusod? Van-e hasmenésed? Fogytál-e az utóbbi időben?

Családodban van-e pajzsmirigy betegség, ha igen, milyen? Volt-e korábban nézve a pm. funkció, ha igen, utoljára mikor és milyen eredménnyel?

Volt-e vele korábban bármi probléma, ami miatt vizsgáltak, kezeltek?

okt. 25. 18:29
 12/20 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy? Férfi/nő?
okt. 25. 18:29
 13/20 anonim ***** válasza:
Engem a háziorvos a sürgősségire küldött, amikor ilyen problémával mentem hozzá, mivel itt nálunk esélytelen bejutni az endokrinológushoz.. vicc.. viszont igazából ott csak azt nézték meg szinte, hogy nem vagyok-e életveszélyes állapotban, nem voltam, szóval végül a háziorvos írt fel rá gyógyszert. Mire legközelebb néztük a vérképemet annyira elmúlt a túlműködés, hogy konkrétan alul működött🤓 de nálam ez átmeneti volt, én nagyon stresszes voltam abban az időszakban, ez okozta a gondot. Aztán megoldódott az a probléma, és azóta sincs semmi gond a pajzsmirigyemmel.
okt. 25. 19:57
 14/20 A kérdező kommentje:

Az éves rutin vérvételen voltam és ekkor derült ki. Teljes labor volt. Nem volt tünetem. Vagyis vannak tünetek csak én egész idáig azt hittem,hogy a reflux miatt vannak. Torok szorító érzés, néha magas nyugalmi pulzus, ilyenkor szédülök is. De ezek ritkán jelentkeznek. Inkább a torok szorító érzés van jelen sokszor. Nincs hasmenésem. Nem fogytam.

A családban nincs pajzsmirigy beteg.

Voltam már pajzsmirigy ultrahangon tavaly nyáron a torok szorító érzés miatt,de akkor csak annyit láttak, hogy egy kicsivel nagyobb a pajzsmirigy. De mivel a labor nem mutatott eltérést nem foglalkoztak vele.

Én azt vettem észre ez a torok szorító érzés stressz hatására jelentkezik nálam.

okt. 25. 20:40
 15/20 A kérdező kommentje:
Nyakamon nagyon picit látszik, hogy valamivel nagyobb a pajzsmirigy. A pulzusom az elmúlt hetekben normális volt.
okt. 25. 20:42
 16/20 anonim ***** válasza:
Hát ha mindenképp akarsz valamit csinálni, amíg eljutsz az endokrinológushoz, akkor TRAK-ot meg anti-TPO-t nézetnék a laborban.
okt. 25. 21:05
 17/20 A kérdező kommentje:
Értem, köszi. Házi orvos is tud ilyen vizsgálatot kérni?
okt. 25. 21:18
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem. Magánlabor.
okt. 26. 10:53
 19/20 anonim ***** válasza:
Ezt jó hogy írtad, én meg varok a tsh-ra. Ha eltéres lesz mindenkepp kerek uh- ra vizsgalatot a hazidokitol. Ha nincs megnyitva a hónap uh-ra akkor majd emailt írj, nekem úgy sikerult idopontot foglalnom, szemelyesen nem.
okt. 27. 11:26
 20/20 anonim ***** válasza:
Azt megkérdezhetem, hogy pajzsmirigy túlműködésnél csak a gyógyszer segíthet?
okt. 27. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!