A labor leletem szerint pajzsmirigy túlműködésem van. Az endokrinológushoz sajnos csak december elejére kaptam időpontot. Ki mennyi idő múlva jutott el endokrinológushoz? Én félek, hogy ennyi idő alatt rosszabb lesz a helyzet.
A házi orvos szerint jobb lenne előbb kivizsgálni,de ő sem tud tenni semmit, hogy előbb bekerüljek. Tsh 0,024
T3 8,2
T4 26,64
Nem kell feltétlenül ugrálni, mert mondjuk hyperthyreosis esetén sok esetben inkább szcintigráfia javasolt, amivel együtt sok helyen megcsinálják az UH-t is. De egyébként azért nem árt odamenni az endokrin rendelésre a laborlelettel és megkérdezni, hogy fogadnak-e soron kívül, mert nálunk pl hyperthyreosissal simán.
Mi miatt történt a pajzsmirigy funkciós vizsgálat? Van-e valami tüneted?
Nem nőtt-e meg a nyakad? Nem fáj-e a nyakad/pajzsmirigyed? Volt-e mostanság valamilyen vírusfertőzésed (főként felsú légúti)? Mennyi a pulzusod? Van-e hasmenésed? Fogytál-e az utóbbi időben?
Családodban van-e pajzsmirigy betegség, ha igen, milyen? Volt-e korábban nézve a pm. funkció, ha igen, utoljára mikor és milyen eredménnyel?
Volt-e vele korábban bármi probléma, ami miatt vizsgáltak, kezeltek?
Az éves rutin vérvételen voltam és ekkor derült ki. Teljes labor volt. Nem volt tünetem. Vagyis vannak tünetek csak én egész idáig azt hittem,hogy a reflux miatt vannak. Torok szorító érzés, néha magas nyugalmi pulzus, ilyenkor szédülök is. De ezek ritkán jelentkeznek. Inkább a torok szorító érzés van jelen sokszor. Nincs hasmenésem. Nem fogytam.
A családban nincs pajzsmirigy beteg.
Voltam már pajzsmirigy ultrahangon tavaly nyáron a torok szorító érzés miatt,de akkor csak annyit láttak, hogy egy kicsivel nagyobb a pajzsmirigy. De mivel a labor nem mutatott eltérést nem foglalkoztak vele.
Én azt vettem észre ez a torok szorító érzés stressz hatására jelentkezik nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!