Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 140-es vérnyomást hogy tudnám...

140-es vérnyomást hogy tudnám levinni átlag 110 körülire?

Figyelt kérdés
okt. 24. 15:13
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Nem tudom mitèvő legyek vele
okt. 24. 19:53
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

Mérd rendesen.

Felkarossal

Megfelelő mandzsettával

Egymás után két perces időközönként háromszor. A második és harmadik átlagát jegyezd fel nappal, napszakkal, az előtte végzett tevékenységgel együtt.

Ha tíz- tizenöt összegyűlt, vidd el a háziorvosodhoz.

okt. 24. 21:23
 23/44 anonim ***** válasza:
Csináltass egy labort háziorvossal, Ő megmondja mi lehet. IgÁl sok vizet és növényi táplálékot részesítsd elónybe, az leviszi, illetve relacálj. =)
okt. 25. 00:58
 24/44 anonim ***** válasza:
*relaxálj
okt. 25. 00:58
 25/44 anonim ***** válasza:
100%

Stabilan 140-es vérnyomással az adott pillanatban még nem kell sztróktól rettegni, viszont hosszútávon semmiképp sem jó. Sajnos ez genetika is lehet, bármi kiváltó ok nélkül (akár betegség, akár környezeti dolog). Ilyenkor kell egy jó vérnyomáscsökkentő. (pro tip: ne háziorvossal írasd fel, hanem kardiológussal. Nekem a háziorvos felírt egyet, majd a kardiológus fogta a fejét, hogy fiatal, erős szervezetnek nem olyat kell adni)

Én 27 vagyok, 193cm, 108kg. Világéletemben magasabb volt a vérnyomásom, bár én edzett, izmos vagyok, plusz súly rajtam kisebb részben zsír, nagyobban izom. Szóval összegezve, ha nincs semmi más opció, akkor szedj gyógyszert. Pl. covercard 5/5mg

okt. 25. 09:01
 26/44 A kérdező kommentje:
Covercard az szívbetegség nélkül szedhető?
okt. 25. 21:03
 27/44 A kérdező kommentje:
Nagyon bosszantó ez a dolog más teljesen egészségtelenül el és kutyabaja:/
okt. 25. 21:05
 28/44 anonim ***** válasza:

Persze, de tényleg ne háziorvossal íratsd, én is ezt mondom. Javarészt nyugdíjasokat kezelnek vérnyomáscsökkentővel, nekik pedig másfajta kell, mint egy fiatal szervezetnek.

Kardiológushoz menj.

okt. 25. 21:11
 29/44 A kérdező kommentje:
Nagyon bosszantó ez az egész.:(
okt. 26. 03:36
 30/44 A kérdező kommentje:
Hiába próbálok minden követ megmozgatni hogy lejjebb menjen,nem akarok gyógyszereken élni.
okt. 26. 05:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!