140-es vérnyomást hogy tudnám levinni átlag 110 körülire?
Kiváltó ok kezelése.
Amúgy meg táplálkozás, mozgás, stresszcsökkentés.
Elsosorban taplalkozas, es a dohanyzas abbahagyasa.
Soha tobbet feldolgozott husaru (sonka, kolbasz, parizsi, szalami, stb). Soha tobbet gyorsetterem, de otthon se sult krumpli vagy sok olajban/zsirban sutott hus.
Hetente max 2x fel pohar vorosbor (es nem, a bulikban sem kell inni, mert ha nem erzed jol magad pia nelkul, akkor hagyd ott a bulit)
Sport hetente 5x, hogy izzadj (nem eleg, ha andalogsz az utcan fel orat).
Naponta legalabb fel kilo friss gyumolcs (nem egyszerre, hanem elosztva egesz nap, pl. delelott es delutan egy alma, este lefekves elott egy narancs vagy banan vagy akar meg egy alma).
Ha kicsit odafigyelsz, es abbahagyod a dohanyzast, sportolsz, lefogysz, a vernyomasod is vissza fog allni a 120 koruli ertekre. (szerintem magas a koleszterin szinted is, ami az erek falara lerakodva emelheti meg a vernyomast)
Mit eszel? Koleszterinnel mizu?
életmódváltás, heti minimum 2x 60 perc közepes sport, változatos rostdús táplálkozás, omega 3 zsírsav dús ételek, feldolgozott ételek kiiktatása, telített zsírok nagyon minimálisra csökkentése.
Pár hónap alatt már tud javulni
Figyelj kérdező, én már hallottam orvos-természetgyógyásztól, hogy ez az „Éljen 140/90 alatt” egy álságos duma, a tablettaipar (és a patikusok) érdekeit szolgálja (hogy minél több vérnyomás-csökkentő tablettát tudjanak eladni), mert vannak olyan emberek, akiknek genetikusan kissé magasabb a vérnyomása az átlagnál. Tehát ha nem dohányzol, nem piálsz, mozogsz eleget, egészségesen táplálkozol, nincs rajtad 1 kg túlsúly se, és mégis 140-es a szisztolés értéked, akkor te is ezek közé az emberek közé tartozol.
Amit még tehetsz, hogy kipróbálod azokat a gyógynövényeket (gyógyteákat), amelyeknek vérnyomás-csökkentő hatása van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!