Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Most akkor mitől függ, hogy...

Senior Séf kérdése:

Most akkor mitől függ, hogy valaki rákos lesz-e?

Figyelt kérdés

Az idén két barátom halt meg rákban. 55 és 60 évesek voltak. Mindketten sportos, egészséges életet éltek. Ezzel szemben itt vagyok én, 65 évesen, aki világéletében két végén égettem a gyertyát. Amibe belefogtam azt teljes erőbedobással csináltam, lett légyen az munka, csajozás, bagózás, vagy ivászat. Emellett évtizedekig két és fél óra volt a napi alvásom. 4x volt TIA-m, és a lábízületeim tropák, de daganatnak se híre, se hamva. Apámat 50 éve vitte el a rák, és a rokonságban is aratott szépen az elmúlt évtizedekben. Tehát genetikai oldalról is meg lenne támogatva.

Nem hiányzik, nem is dicsekszem, csak ma kaptam hírt egy harmadik barátomról, akinek napjai vannak hátra. Ma mentem hozzá, vittem egy pontyot, de csak a feleségével tudtam beszélni. Teljesen letaglózott a dolog,ésmagam alatt vagyok.

okt. 9. 16:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%
Leginkább a génektől.
okt. 9. 16:50
 2/15 anonim ***** válasza:
50%

Előbb kérdezek:

A te értelmezésedben mit jelent az egészséges élet?

okt. 9. 16:51
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

Mindenkiben benne vannak a rákos sejtek.

Csak valakinél kijön valakinél meg nem.

A sok katyvasz étel,meg a levegő,víz egyebek rátesznek egy nagy lapáttal hogy kialakul-e vagy sem.

okt. 9. 16:59
 4/15 anonim ***** válasza:
82%

Sok hajlamosító tényező van, nem egy konkrét ok.

Miért van az, hogy az egyik bagós szívrohamban halt meg, a másik rákban, a harmadik meg végelgyengülésben?

Ez ráadásul három testvér története, tehát a genetikájuk is hasonlóbb, mint két idegennek.

okt. 9. 17:13
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
💉 Turbórák. Szerinted Károly királyunk, hercegünk miért reklámozta a "betegségét" és a "csodaszert"?
okt. 9. 17:20
 6/15 anonim válasza:
36%
Van ahol genetika és öröklődik a családban pl.mellrák.Amúgy meg nehéz megmondani vannak amik hajlamosítanak a daganatra,de orvosok sem tudják ezt megmondani.
okt. 9. 17:22
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kár az okon kattogni. Az ember csak belebetegíti magát ha ezen gondolkodik. Igen, rettenetes és igazságtalan.
okt. 9. 17:24
 8/15 anonim ***** válasza:
64%
Genetika, hajlam. Kornyezetszennyezes. De leginkabb a stressz.
okt. 9. 17:39
 9/15 anonim ***** válasza:

Negatív gondolat/érzelem

|

Stressz

|

Legyengült immunrendszer

|

Sejtburjánzás

|

Daganatok

okt. 9. 17:43
 10/15 anonim ***** válasza:

Jó kérdés...

Apám nem ivott, nem cigizett, nem stresszelt, de gyomorrákban halt meg. Szerintem nála az egeszsételen táplálkozás játszott közre.

Élelmiszeriparban dolgozott és ott gyakran fogyasztott a kiselejtezett cuccokból: keksz, gumicukor. Ezeket azért szelektálták ki, mert nem volt alkalmas emberi fogyasztásra.

A stressz is nagyon ki tudja hozni az emberből ezt a cudar betegséget. Nincs biztos recept, de ami csökkenti a kialakulását:

sport, sok folyadék, amennyire lehet: alkohol, cigi és stresszmentes életmód, egészséges táplálkozás! Ez utóbbinál nem azt értem, hogy savanyú káposztán kell élni, de mindenképp kerülni kellene az ilyeneket mint pl:

Mekis kaja, virsli, mindenféle átdolgozott hústermékek, CUKOR, chipsek.. kerülni kellene az olajban sült ételeket.

Mi rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk, és igyekszünk inkább főtt ételeket készíteni.

okt. 9. 17:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!