Diagnosztizált hipochonderként hogyan nyugodhatnék meg hogy nincsen bajom? Fáj a nyirokcsomóm, voltam ultrahangon ott nem találtak rosszat és a laborban se. Mégis nagyon félek mert továbbra is fáj.
Figyelt kérdés
szept. 7. 10:25
2/19 anonim válasza:
Sokféle mentális betegséget diagnosztizálnak, aminek semmi értelme, és nincs rá semmi bizonyíték, hogy úgy is van, vagy évek múlva kitalálják, hogy az nem is betegség. Tehát ne hivatkozz a diagnózisodra, hanem hallgass az eszedre: Nem találtak semmi kórosat. Olvass a nyirokrendszer működéséről, és akkor látni fogod, hogy kehet érzékeny a nyirokcsomó komoly betegség nélkül is. Azt is mondhatnám, hogy csak teszi a dolgát.
3/19 anonim válasza:
Én is az vagyok, de már javul
Egyszerűen szerintem túl sok szabadidőd lehet, ha pedig már munka/ iskola között is ezen szorongsz, akkor az már tényleg elég erős hipochondria
4/19 A kérdező kommentje:
Pszichiáter diagnosztizált.
De a lényeg hogy olvastam hogy lehet limfóma úgy is ha nem mutatja ki az ultrahang és labor (később igen) és fájhat emiatt is. Általában nem fáj az a betegség, de van amikor igen.
szept. 7. 10:44
5/19 anonim válasza:
Valamivel tereld el a figyelmed. Menj el sportolni, olvass egy izgi könyvet, nézz filmet de bármi.
6/19 anonim válasza:
Na ide akartam kilyukadni. Pszichiáter diagnosztizált, majd azt mondta: "Viszontlátásra. Minden jót!"? Na ezt nem mondhatod komolyan.
7/19 A kérdező kommentje:
6: Nem ezt mondta, járok hozzá.
szept. 7. 11:07
8/19 anonim válasza:
Na, ez az. Mióta? Az ő feladata a szorongásod kikezelése gyógyszerrel és/vagy terápiával. Melyik van e kettő közül? A pszichoterápia fontos, és lehet, hogy gyógyszerre is szükség van. Ha majd nem fogsz szorongani, meg fogsz nyugodni.
9/19 A kérdező kommentje:
De az a baj hogy most ettől a konkrét betegségtől rettegek
szept. 7. 11:28
10/19 anonim válasza:
Nem ettől a konkrét betegségtől rettegsz, hanem szorongsz. Ma a ráktól, holnap a vakbélgyulladástól, holnapután a klímaváltozástól. Tök mindegy, a lényeg az, hogy féljél valamitől, ami épp szembejön. Kapsz gyógyszert? Jársz pszichoterápiára?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!