Tüdőráknak milyen tünetei lehetnek?
Ha bemész háziorvosodhoz azonnali beutalót kapsz, ami kétpecsétes
És ne tüdőgondozóba kérj időpontot hanem 2 oldali mellkas rtg-re.
Az jobban lát mindent és már aznap mehetsz is.
22# Tüdőrákkal kapcsolatos kérdése volt
Nekem ez kicsit hipochonder én magam is az vagyok, így a mellkas rtg után "nyugodtan le"
Nekem kiskorom óta asztmàm van, nem ilyen nekem ez tüdőgyulladásnak tűnik inkább.
Csak azért javasoltam ezt mert a tüdőgondozóban van röntgen meg más vizsgálat is. Egy helyen kizárható minden. :)
A röntgen önmagában nem sokat ér. Én ezt azért merem így kijelenteni, mivel volt tüdő beteg a családban. De ha csak a megnyugtatás a cél, akkor el kell menni egy röntgenre. Csak attól még nem biztos, hogy tudni fogja hogy mitől köhög.
72órán belül Maximum.
Szerintem nem számít bele a hétvége.
Nekem csütörtökön volt az rtg és kedd délután jött az eredmény
Töltsd le az egészségablak alkalmazást kapcsold be az értesítést
Édesanyámnak tüdőrákja volt és még akkor se mutatta ki a röntgen mikor már csak pár hónapja volt hátra. Tehát semmit nem ér rák szempontból. A CT-n látszott csak a baj. Így ha rákgyanú van, mindenképp az lenne a jobb. Sajnos ha az orvosokra bízod, nem biztos, hogy elég alaposak lesznek. Anyukámnál is így volt. Mivel a röntgenen nem láttak semmi komolyt, őt se vették komolyan, csak egy kis hörghurut, rámondták. Nem szabad annyiban hagyni sajnos.
Neki a tünetei: kezdetben néha köhögött, de erre ráfogták, hogy hörghurut. Aztán állandó rekedtség. Nyelési nehézség és gombócérzés a torkában. Először azt érezte, mintha lenne ott valami nyák, amit nem tud felköhögni. Aztán egyre durvább köhögő és fulladási rohamok. Egyre nehezebb nyelés, a végén már semmit nem tudott lenyelni, se vizet, se ételt, ezért hasfalon keresztüli táplálás lett volna a sorsa, erre a műtétre készültek másnap, ha meg nem halt volna. Beszélni már alig, csak suttogva bírt a végén, nagyon sokat szenvedett. Fuldoklott levegő nélkül hónapokig a kórházban és semmit nem segítettek rajta.
Tüdőgyulladásod ezekszerint nincs.
Szerintem nyugi! Ne gondolj rosszra
Köpetürítés lehet sima megfázás miatt is ahogy a köhögés is
Vagy mandulagyulladás bármi
Menj háziorvos, ha ő úgy gondolja elküld fül-or-gégészetre. Nyugi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!