Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tüdőráknak milyen tünetei...

Tüdőráknak milyen tünetei lehetnek?

Figyelt kérdés
Lapocka, mellkas tompa nyomás az egyik oldalon. Reggeli köhecselés, köpet ürítés,néha hörgő hang levegő vételkor, ami szintén olyan mintha arról az oldalról jönne csak. Milyen vizsgálatra érdemes elmenni, hogy kiderűljön mi okozza? Tüdőszűrő kimutatja? Vagy csak a CT?

szept. 1. 11:59
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
0%

Ha bemész háziorvosodhoz azonnali beutalót kapsz, ami kétpecsétes

És ne tüdőgondozóba kérj időpontot hanem 2 oldali mellkas rtg-re.

Az jobban lát mindent és már aznap mehetsz is.

szept. 4. 15:36
 22/36 anonim ***** válasza:
21# Szerintem meg tüdőgondozóba menjen mert csak a röntgen önmagában nem fog pl egy kezdődö asztmát kimutatni.
szept. 4. 17:26
 23/36 anonim ***** válasza:

22# Tüdőrákkal kapcsolatos kérdése volt

Nekem ez kicsit hipochonder én magam is az vagyok, így a mellkas rtg után "nyugodtan le"

Nekem kiskorom óta asztmàm van, nem ilyen nekem ez tüdőgyulladásnak tűnik inkább.

szept. 4. 18:26
 24/36 anonim ***** válasza:

Csak azért javasoltam ezt mert a tüdőgondozóban van röntgen meg más vizsgálat is. Egy helyen kizárható minden. :)

A röntgen önmagában nem sokat ér. Én ezt azért merem így kijelenteni, mivel volt tüdő beteg a családban. De ha csak a megnyugtatás a cél, akkor el kell menni egy röntgenre. Csak attól még nem biztos, hogy tudni fogja hogy mitől köhög.

szept. 4. 19:10
 25/36 A kérdező kommentje:
Nem köhögök, szinte egyátalán. Annyit mint más, sőt ahogy ma elhallgattam a melóhelyen hát az én köhögésem kb 0. Némelyik olyan rondán köhög rossz hallgatni. Van hogy végigviszek egy napot köhögés nélkül. Ha köhögök akkor azt magam generálom, nincs köhögés ingerem. A mellkasom és a lapockám fáj, nem is fáj, inkább kellemetlen tompa nyomás, csípés. Néha a nyakam is, csak jobb oldalt. Viszont ha köhögtetem magam ami annyit jelent hogy egyet köhintek, akkor jön fel váladék. Ez nem két hetes tünet, több éve dohányzom, szinte mindig köhögtem fel, de tudtommal aki dohányzik x éve, ez a tünet mindenkinél megvan, mivel a tüdő nem tiszta.
szept. 4. 21:28
 26/36 A kérdező kommentje:
Röntgen megvolt. 72 órán belül lesz eredmény. Ebbe most vajon a hétvége is beleszamít? Ugyfelkapun én is megtudom majd nézni, aztmondta a hölgy.
szept. 5. 09:58
 27/36 anonim ***** válasza:

72órán belül Maximum.

Szerintem nem számít bele a hétvége.

Nekem csütörtökön volt az rtg és kedd délután jött az eredmény

Töltsd le az egészségablak alkalmazást kapcsold be az értesítést

szept. 5. 10:32
 28/36 anonim ***** válasza:

Édesanyámnak tüdőrákja volt és még akkor se mutatta ki a röntgen mikor már csak pár hónapja volt hátra. Tehát semmit nem ér rák szempontból. A CT-n látszott csak a baj. Így ha rákgyanú van, mindenképp az lenne a jobb. Sajnos ha az orvosokra bízod, nem biztos, hogy elég alaposak lesznek. Anyukámnál is így volt. Mivel a röntgenen nem láttak semmi komolyt, őt se vették komolyan, csak egy kis hörghurut, rámondták. Nem szabad annyiban hagyni sajnos.

Neki a tünetei: kezdetben néha köhögött, de erre ráfogták, hogy hörghurut. Aztán állandó rekedtség. Nyelési nehézség és gombócérzés a torkában. Először azt érezte, mintha lenne ott valami nyák, amit nem tud felköhögni. Aztán egyre durvább köhögő és fulladási rohamok. Egyre nehezebb nyelés, a végén már semmit nem tudott lenyelni, se vizet, se ételt, ezért hasfalon keresztüli táplálás lett volna a sorsa, erre a műtétre készültek másnap, ha meg nem halt volna. Beszélni már alig, csak suttogva bírt a végén, nagyon sokat szenvedett. Fuldoklott levegő nélkül hónapokig a kórházban és semmit nem segítettek rajta.

szept. 5. 13:46
 29/36 A kérdező kommentje:
Vérképem teljesen jó, röntgenen sem látszik semmi. Nem hagyom annyiban, csak még nem tudom merre tovább, ha a doki esetleg nem lesz benne partner. Nem igazán tudok anyagilag magán orvosokhoz szaladgálni.
szept. 6. 23:16
 30/36 anonim ***** válasza:

Tüdőgyulladásod ezekszerint nincs.

Szerintem nyugi! Ne gondolj rosszra

Köpetürítés lehet sima megfázás miatt is ahogy a köhögés is

Vagy mandulagyulladás bármi

Menj háziorvos, ha ő úgy gondolja elküld fül-or-gégészetre. Nyugi

szept. 7. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!