Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tüdőráknak milyen tünetei...

Tüdőráknak milyen tünetei lehetnek?

Figyelt kérdés
Lapocka, mellkas tompa nyomás az egyik oldalon. Reggeli köhecselés, köpet ürítés,néha hörgő hang levegő vételkor, ami szintén olyan mintha arról az oldalról jönne csak. Milyen vizsgálatra érdemes elmenni, hogy kiderűljön mi okozza? Tüdőszűrő kimutatja? Vagy csak a CT?

szept. 1. 11:59
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
53%

Dohányzol?

Tüdőkórházba menj el mindenképpen!

Nem tudom, hol laksz, de pl Edelényben van az egyik legjobb (Borsod megye), de biztos, hogy van Pesten is.

Meg még az is fontos, hogy hány éves vagy?

szept. 1. 12:07
 2/36 A kérdező kommentje:
35 vagyok, dohányzom összesen 15 éve amiben volt egy 3 éves megszakítás, kb két éve szoktam vissza. Volt nemrég gerinc ct-m. Az mutatott volna daganatot? Vagy ilyenkor konkrétan csak a gerincét nézik a tüdőre nincs rálátás?
szept. 1. 12:14
 3/36 A kérdező kommentje:
Nyilván megyek orvoshoz, csak a fiatal koromra való tekintettel nem szeretném hogy lerázzon, izomhúzódással stb... Ki szeretném követelni a vizsgálatokat, ha kell hazudok valami plusz tünetet, hogy kapjak beutalót.
szept. 1. 12:17
 4/36 anonim ***** válasza:
65%

Elmész a háziorvoshoz és kérsz egy beutalót tüdőröntgenre, régóta fennálló probléma miatt.

Nyilván simán lehet csak a cigi, nem kell egyből rákosnak lenni.

szept. 1. 12:19
 5/36 anonim ***** válasza:
A mostohámnak eleinte csak a térde fájt tőle, no meg a körmei elváltoztak. 35 évesen remélhetőleg még nem rák, ahhoz jellemzően több évtizedig kell cigizni úgy napi egy dobozzal.
szept. 1. 12:21
 6/36 anonim ***** válasza:

Mit írtak a gerinc CT leletre? Nekem csak a jobb karomat CT

-zték és egy litániát írtak a vesémről, májamról, lépemről, tüdőmről.

Gerinc CT-nél a közelében lévő szerveket is látják.

Tüdőgondozóba kérjél beutalót. Ott majd megfelelő vizsgálatra küldenek.

szept. 1. 13:40
 7/36 qborka ***** válasza:

Sípolva lélegzés,eleve nehezen kapsz levegőt.

Anyumnak nem fájt semmije, viszont a köhögését nem lehet leírni, annyira iszonyatos volt. Azt hittem, megfullad.

Két és fél éve diagnosztizálták, kapott sugarat,kemót, illetve mai napig palliatív ther. és szerencsére jól van.

Közel 50 évig dohányzott,azt nem tudom milyen sokat,de napi több szál biztosan.

szept. 1. 15:13
 8/36 anonim ***** válasza:

Kérj egy sürgősségi beutalót háziorvostól és még aznap mehetsz Rtg.

Én megemelkedett d-dimer szint miatt, de tünetmentesen kérdeztem orvost kellene e még vizsgálat.. aztmondta biztonsàgkedvéért mehetek mellkas rtg

Csütörtökön voltam azóta rettegek

19 L

szept. 1. 18:11
 9/36 anonim ***** válasza:

Egyébként ha megteheted egy Magán Mellkas Rtg-re menj el!!! Ahol azonnali eredmény van

Én legalábbis hipochonder vagyok és inkább mentem volna oda visszagondolva minthogy napokat várjak kiborít!

szept. 1. 18:36
 10/36 A kérdező kommentje:
Én nem köhögök, ha köhögök is nincs rá inger, inkább én erőltetem. Olyan mint ha lenne ott valami, ami nem jön fel.
szept. 1. 21:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!