Tüdőráknak milyen tünetei lehetnek?
A torkodban?
Megvannak még a manduláid?
Ha igen lehet azt érzed megnagyobbodtak.. tüneteid alapján megfázás.
Én nem hinném hogy 35 évesen tüdőrák lenne ezekkel a tünetekkel. Persze a cigi káros, érdemes leszokni róla. Nekem anyukám a cigi miatt halt meg, nem rákban, hanem tüdőtágulatban. (Copd)
Nem éri meg, csúnya dolgokat tud művelni az emberrel.
Egyébként a tüdőröntgen, légzésfunkciós vizsgálat kimutatja ha van valami gebasz. Onnan szokták tovább küldeni az embert. 🙂
Ami jellegzetes tünet a véres köpet, erős hát vagy váll fájdalom, durva köhögés, ahogy írták előttem körömelváltozások, tartósan nem múló tüdőgyulladás. Persze ezek sem feltétlen rákos tünetek, de itt már érdemes komolyabban vizsgálódni.
És szokj le a cigiről. :-)
Köszönöm. Reggeli köhögéssel, folyamatosan érezte a slejmet, de nem tudta kiköpni. Asztma volt az első diagnozis. Utána jött copd. Később már fulladással járt.
Alapvető dolgokat is nehezen csinált meg. Végül már csak feküdni bírt és még a közben is fulladt. 😔
Én tüdőgondozóba mennék a helyedbe. Ha ezeket ki akarod zárni teljesen. Ott van ilyen légzésfunkciós vizsgálat, plusz tüdőröntgen.
Amúgy lehet ez csak önmagától a cigitől is. Amíg cigiztem én is minden reggel köhögtem, amióta leszoktam ez elmúlt. A refluxom is visszaszorult. Érdemes megpróbálni leszokni, tüdőgondozóban segítenek. Persze az elhatározás a legfontosabb. 😊
Pontosan nem tudom, de szerintem biztos kell beutaló. De a tartós, nem múló köhögés szerintem már önmagában is lehet ok, hogy beutaljanak.
Viszont az szinte biztos, hogy nem lesz egyik napról a másikra időpontod. Ha van lehetőséged nézesd meg egy magánrendelésen. Legalább egy ilyen légzésfunkciós vizsgálatot. Sok mindent ki tudnak szűrni belőle, meg ott látják azt hogy milyen állapotban van a tüdőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!