Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tüdőráknak milyen tünetei...

Tüdőráknak milyen tünetei lehetnek?

Figyelt kérdés
Lapocka, mellkas tompa nyomás az egyik oldalon. Reggeli köhecselés, köpet ürítés,néha hörgő hang levegő vételkor, ami szintén olyan mintha arról az oldalról jönne csak. Milyen vizsgálatra érdemes elmenni, hogy kiderűljön mi okozza? Tüdőszűrő kimutatja? Vagy csak a CT?

szept. 1. 11:59
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Tyű, az nem jó! Inkább menj el már holnap.
szept. 1. 21:36
 12/36 anonim ***** válasza:

A torkodban?

Megvannak még a manduláid?

Ha igen lehet azt érzed megnagyobbodtak.. tüneteid alapján megfázás.

szept. 1. 21:40
 13/36 anonim ***** válasza:

Én nem hinném hogy 35 évesen tüdőrák lenne ezekkel a tünetekkel. Persze a cigi káros, érdemes leszokni róla. Nekem anyukám a cigi miatt halt meg, nem rákban, hanem tüdőtágulatban. (Copd)

Nem éri meg, csúnya dolgokat tud művelni az emberrel.

Egyébként a tüdőröntgen, légzésfunkciós vizsgálat kimutatja ha van valami gebasz. Onnan szokták tovább küldeni az embert. 🙂

Ami jellegzetes tünet a véres köpet, erős hát vagy váll fájdalom, durva köhögés, ahogy írták előttem körömelváltozások, tartósan nem múló tüdőgyulladás. Persze ezek sem feltétlen rákos tünetek, de itt már érdemes komolyabban vizsgálódni.

És szokj le a cigiről. :-)

szept. 3. 15:14
 14/36 anonim ***** válasza:
Most olvastam el a 10-es hozzászólást is, ha tüdőszűrésen nincs semmi, lehet refluxban is gondolkozni. Hasonlóak a tünetek.
szept. 3. 15:16
 15/36 A kérdező kommentje:
Holnap megyek váll és mellkas röntgenre + labor. Meglátjuk! Nagyon remélem semmi komoly, cigit próbálom mellőzni, de nem egyszerű.
szept. 4. 07:44
 16/36 A kérdező kommentje:
13-as részvétem édesanyád miatt! Ha nem vagyok indiszkrét megkérdezhetem a Copd-nak mik voltak a kezdeti tünetei és a lefolyása? Köszönöm szépen!
szept. 4. 07:52
 17/36 anonim ***** válasza:

Köszönöm. Reggeli köhögéssel, folyamatosan érezte a slejmet, de nem tudta kiköpni. Asztma volt az első diagnozis. Utána jött copd. Később már fulladással járt.

Alapvető dolgokat is nehezen csinált meg. Végül már csak feküdni bírt és még a közben is fulladt. 😔

szept. 4. 07:59
 18/36 anonim ***** válasza:

Én tüdőgondozóba mennék a helyedbe. Ha ezeket ki akarod zárni teljesen. Ott van ilyen légzésfunkciós vizsgálat, plusz tüdőröntgen.

Amúgy lehet ez csak önmagától a cigitől is. Amíg cigiztem én is minden reggel köhögtem, amióta leszoktam ez elmúlt. A refluxom is visszaszorult. Érdemes megpróbálni leszokni, tüdőgondozóban segítenek. Persze az elhatározás a legfontosabb. 😊

szept. 4. 08:02
 19/36 A kérdező kommentje:
Tüdőgondozoba szükséges beutaló? Vagy csak odamegyek és elmondom a problémámat? Slejmet én is köhögök fel, de általában csak reggel. Napközbeni egyátalán nem köhögök, nincs rá inger. De ha én erőltetem, mármint ha spontán köhintek,van hogy jön fel átlátszó ragacsos váladék.
szept. 4. 11:52
 20/36 anonim ***** válasza:

Pontosan nem tudom, de szerintem biztos kell beutaló. De a tartós, nem múló köhögés szerintem már önmagában is lehet ok, hogy beutaljanak.

Viszont az szinte biztos, hogy nem lesz egyik napról a másikra időpontod. Ha van lehetőséged nézesd meg egy magánrendelésen. Legalább egy ilyen légzésfunkciós vizsgálatot. Sok mindent ki tudnak szűrni belőle, meg ott látják azt hogy milyen állapotban van a tüdőd.

szept. 4. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!