A tüdőráknak milyen tünetei vannak?
Nem úgy értem hogy mik a tünetei, mert azt tudom, hanem hogy milyen jellegűek.
Az a helyzet, hogy van egy enyhe asztmám, és hipochonder is vagyok. És kb 1 hete elkezdett fájni a hátam a jobb oldalon, lapockámnál. De nem mindig fáj, csak ha homorítok és felfelé húzom a jobb vállam, olyan 'meghúztam' érzés, de egy hete? vagy már lehet hogy attól fáj hogy állandóan húzogatom hogy fáj-e még? Vagy sressztől is lehet? (mostanában elég kemény időszakom van) Szerintetek van okom aggodalomra?
Ennyi idősen antidohányos múlttal az esélyed tüdőrákra a minimálisnál is kevesebb.
A hipochondria viszont komoly dolog. Nem megijedni kell tőle, hanem kezelni, kordában tartani, mert jónéhány kellemetlen időszakot okozhat még a későbbiekben. Hidd el, tudom, miről beszélek. :(
Mivel a húzódó érzés mozgásra erősödik, nagyon valószínű az izom- vagy kötőszöveti érintettség szerintem (laikus vagyok, ne tévesszen meg ez a fogalmazás). Érdemes talán óvatosan tornáztatni, nekem szokott segíteni az ilyen jellegű fájdalmaimon a mozgás.
Jajj nem is tudjátok mennyire jól esik, a nyugtatásotok. :D <3 Komolyan.
Tudom én is, hogy kicsi az esély, de rettegek a betegségektől, főleg a rákoktól. És ha valamit találok ami tünet lehet, akkor elkezdem bebeszélni magamnak, addig amíg már tényleg produkálni kezdem a tüneteit. Így lettem pánikbeteg is. :I De sajnos nem tudom hogy kezelni, már próbáltam mindenhogy, de nem segít. De köszönöm mindenkinek. :) <3
Írj róla - magadnak. Ezt komolyan mondom.
Írd le a félelmeidet. Mitől félsz, és miért? Őszintén, olyan terjedelemben, amilyenben szeretnéd.
Én is ezt tettem, kb. három gépelt oldal lett. Megsemmisíthettem volna, de még mindig itt figyel a gépemen, hátha egyszer jól esik majd elolvasni. Komolyan mondom, terápiás jellegű volt leírni ezeket, már közben éreztem, ahogyan megkönnyebbülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!