Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A tüdőráknak milyen tünetei...

A tüdőráknak milyen tünetei vannak?

Figyelt kérdés

Nem úgy értem hogy mik a tünetei, mert azt tudom, hanem hogy milyen jellegűek.

Az a helyzet, hogy van egy enyhe asztmám, és hipochonder is vagyok. És kb 1 hete elkezdett fájni a hátam a jobb oldalon, lapockámnál. De nem mindig fáj, csak ha homorítok és felfelé húzom a jobb vállam, olyan 'meghúztam' érzés, de egy hete? vagy már lehet hogy attól fáj hogy állandóan húzogatom hogy fáj-e még? Vagy sressztől is lehet? (mostanában elég kemény időszakom van) Szerintetek van okom aggodalomra?

2016. máj. 3. 19:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Nincs, de ha megnyugtat, menj el tüdőszűrésre. Lehet fantomfájdalom is a stressz miatt, illetve a húzódás nem hogy egy hétig, hónapokig is tarthat, főleg akkor, ha sokat ülsz ill. keveset mozog a felsőtested.
2016. máj. 3. 19:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Stressztől is lehet szerintem, nekem is volt már ilyen, hogy egy hónapig fájt a szívem körül, csináltak egy csomó vizsgálatot, aztán kiderült, hogy nincs semmi baj. Pedig tényleg nagyon fájt. A rákbetegségek ahogy tudom, az elején nem nagyon fájnak, csak mikor már nagy a baj. Beképzelni viszont nem jó dolog. Ha tüdőrákos lennél, nagyon köhögnél, meg a rákoknál általában nagyon lefogy az ember, hirtelen, minden ok nélkül (tehát nem diétázik, ilyesmi) Persze, ha nagyon stresszelsz rajt, menj el orvoshoz.
2016. máj. 3. 19:49
 3/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszod. Igazából, azt hiszem a hipochondriám kezd már megint elhatalmasodni rajtam. De nem tudok vele mit kezdeni. Egyéb tünetem nincs, jól érzem magam.Csak 17 vagyok és sosem dohányoztam (passzívan sem,otthon legalább is, városban nyilván szívtam már be füstöt, de na, az nem ugyanaz.) Csak már nem tudom mit gondoljak. De köszönöm. :)
2016. máj. 3. 19:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Mindkettőtöknek köszönöm. :)
2016. máj. 3. 19:52
 5/9 anonim ***** válasza:
Ezek a háti fájások többnyire apró ideggyulladások a csigolyák közül kilépő idegeknél, amit valamilyen, többnyire herpeszvírus fertőzés lobbant fel. A tüdőráknak egyébként nincsen igazán tünete,éppen ez a gond.
2016. máj. 3. 19:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen antidohányos múlttal az esélyed tüdőrákra a minimálisnál is kevesebb.

A hipochondria viszont komoly dolog. Nem megijedni kell tőle, hanem kezelni, kordában tartani, mert jónéhány kellemetlen időszakot okozhat még a későbbiekben. Hidd el, tudom, miről beszélek. :(

Mivel a húzódó érzés mozgásra erősödik, nagyon valószínű az izom- vagy kötőszöveti érintettség szerintem (laikus vagyok, ne tévesszen meg ez a fogalmazás). Érdemes talán óvatosan tornáztatni, nekem szokott segíteni az ilyen jellegű fájdalmaimon a mozgás.

2016. máj. 3. 19:58
 7/9 A kérdező kommentje:

Jajj nem is tudjátok mennyire jól esik, a nyugtatásotok. :D <3 Komolyan.

Tudom én is, hogy kicsi az esély, de rettegek a betegségektől, főleg a rákoktól. És ha valamit találok ami tünet lehet, akkor elkezdem bebeszélni magamnak, addig amíg már tényleg produkálni kezdem a tüneteit. Így lettem pánikbeteg is. :I De sajnos nem tudom hogy kezelni, már próbáltam mindenhogy, de nem segít. De köszönöm mindenkinek. :) <3

2016. máj. 3. 20:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Írj róla - magadnak. Ezt komolyan mondom.

Írd le a félelmeidet. Mitől félsz, és miért? Őszintén, olyan terjedelemben, amilyenben szeretnéd.

Én is ezt tettem, kb. három gépelt oldal lett. Megsemmisíthettem volna, de még mindig itt figyel a gépemen, hátha egyszer jól esik majd elolvasni. Komolyan mondom, terápiás jellegű volt leírni ezeket, már közben éreztem, ahogyan megkönnyebbülök.

2016. máj. 3. 20:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak külön köszönöm, ezt kipróbálom! Remélem segít! :) <3 Köszi <3
2016. máj. 3. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!