Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Otthon hagyott gyógyszer...

Otthon hagyott gyógyszer külföldi nyaraláskor, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Jelenleg külföldön vagyok, tegnap érkeztem meg, és sajnos nem hoztam magammal a gyógyszeremet, amit minden nap kellene szedni.

Pont mielőtt elindultam, akkor váltottam ki, tehát most jelenleg a felhőben nem elérhető.

Annak utánaolvastam, hogy ha fent lenne a felhőben, akár itt is ki tudnám váltani, de most jelenleg rendelési időn kívül van az orvos, aki fel tudná írni. Mit lehet ilyenkor tenni?

aug. 18. 09:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Igazából nagyon semmit. Milyen gyógyszerek.
aug. 18. 09:51
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Semmit.Ha nálad van esetleg a zárójelentésed vagy valamilyen hivatalos irat arról hogy milyen gyógyszereket szedsz bemész a helyi kórházba vagy ügyeletre és bemutatod akkor talán van esélyed arra hogy kapsz gyógyszert.

Amúgy milyen felelőtlenség már így elindulni, hogy lehet elfelejteni a fontos gyógyszerek elcsomagolását?

aug. 18. 09:54
 3/28 anonim ***** válasza:
Hol külföldön és milyen gyógyszer?
aug. 18. 09:55
 4/28 A kérdező kommentje:

Horvátországban vagyok és egy vérnyomáscsökkentőről van szó.

Egyébként pont ez az, hogy elcsomagoltam a fontos gyógyszereket, de nem raktam be a kocsiba. Ez azért elég tipik dolog, hogy az ember otthon hagy valamit amire pedig gondol.

aug. 18. 10:00
 5/28 anonim ***** válasza:
84%

Lehetosegek:

1. Visszamész érte.

2. Elmesz a legközelebbi magyar határ közelében lévő ügyeletes kórházba, elrebeged a problémát és megkerdezed, kaphatsz ena hátralevő x napra gyógyszert.

aug. 18. 10:03
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi időt leszel kint?
aug. 18. 10:06
 7/28 anonim ***** válasza:
70%
Nem felejt otthon az ember olyan dolgot amiről tudja hogy fontos,hülye magyarázat hogy elraktad de otthon hagytad, a gyógyszer az első amit az ember eltesz.
aug. 18. 10:10
 8/28 anonim ***** válasza:
60%

Semmit.

Külföldön csak bemondásra nem fognak neked semmilyen komolyabb gyógyszert felírni, hogy kiválthasd.

Mit tehetsz? Hazamész érte, és nem nem "tipik" dolog otthon hagyni a vényköteles gyógyszeredet, már bocs.

Amikor én itthon hagyom a tampont, mert hülye vagyok - na, az valóban "áh, tipikus hogy valami itthon marad" - de egy gyógyszert, amit ráadásul minden nap kell szedni az nem "tipik".

aug. 18. 10:13
 9/28 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem sem. Az az első, amit elrak az ember. A gyógyszer nem olyan olyan, mint pl fhu basszus otthon hagytam a samponom, majd veszek valahol.
aug. 18. 10:16
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
A férjemnek is van állandó gyógyszere (pajzsmirigy eltávolítása volt). Mindkét bőröndbe tettünk el levéllel, így tuti, hogy nem marad otthon. Plusz ha elkeveredik az egyik a repülőn, akkor is lesz. Meg volt az én táskámban és az ő táskájában is. Neki életmentő gyógyszer, így nagyon fontos volt. Nem értem, hogy hogy maradt otthon. Na, akkor a megoldások: határra elmenni, magyar orvossal kiírtani újra; hazamenni; megkérni egy rokont, ismerőst, hogy hozzá el félútig; kiírni a Horvátországban nyaralok Facebook csoportba, hátha valami ott nyaralónál van, és tud adni; ott tuti, hogy nem írják fel, hiába mutogatod az eeszt-t. Hiteles fordítás nélkül nem írhat fel semmit, és ez így van jól.
aug. 18. 10:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!