Otthon hagyott gyógyszer külföldi nyaraláskor, mit tudok tenni?
Jelenleg külföldön vagyok, tegnap érkeztem meg, és sajnos nem hoztam magammal a gyógyszeremet, amit minden nap kellene szedni.
Pont mielőtt elindultam, akkor váltottam ki, tehát most jelenleg a felhőben nem elérhető.
Annak utánaolvastam, hogy ha fent lenne a felhőben, akár itt is ki tudnám váltani, de most jelenleg rendelési időn kívül van az orvos, aki fel tudná írni. Mit lehet ilyenkor tenni?
Semmit.Ha nálad van esetleg a zárójelentésed vagy valamilyen hivatalos irat arról hogy milyen gyógyszereket szedsz bemész a helyi kórházba vagy ügyeletre és bemutatod akkor talán van esélyed arra hogy kapsz gyógyszert.
Amúgy milyen felelőtlenség már így elindulni, hogy lehet elfelejteni a fontos gyógyszerek elcsomagolását?
Horvátországban vagyok és egy vérnyomáscsökkentőről van szó.
Egyébként pont ez az, hogy elcsomagoltam a fontos gyógyszereket, de nem raktam be a kocsiba. Ez azért elég tipik dolog, hogy az ember otthon hagy valamit amire pedig gondol.
Lehetosegek:
1. Visszamész érte.
2. Elmesz a legközelebbi magyar határ közelében lévő ügyeletes kórházba, elrebeged a problémát és megkerdezed, kaphatsz ena hátralevő x napra gyógyszert.
Semmit.
Külföldön csak bemondásra nem fognak neked semmilyen komolyabb gyógyszert felírni, hogy kiválthasd.
Mit tehetsz? Hazamész érte, és nem nem "tipik" dolog otthon hagyni a vényköteles gyógyszeredet, már bocs.
Amikor én itthon hagyom a tampont, mert hülye vagyok - na, az valóban "áh, tipikus hogy valami itthon marad" - de egy gyógyszert, amit ráadásul minden nap kell szedni az nem "tipik".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!