Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Otthon hagyott gyógyszer...

Otthon hagyott gyógyszer külföldi nyaraláskor, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Jelenleg külföldön vagyok, tegnap érkeztem meg, és sajnos nem hoztam magammal a gyógyszeremet, amit minden nap kellene szedni.

Pont mielőtt elindultam, akkor váltottam ki, tehát most jelenleg a felhőben nem elérhető.

Annak utánaolvastam, hogy ha fent lenne a felhőben, akár itt is ki tudnám váltani, de most jelenleg rendelési időn kívül van az orvos, aki fel tudná írni. Mit lehet ilyenkor tenni?

2024. aug. 18. 09:49
1 2 3
 11/28 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Valóban nagy felelőtlenség ez, de már megtörtént, most ezzel már nem lehet mit kezdeni és mivel a felhőben sincs kiváltatlanul, ezért már onnan sem tudod. Amit tehetsz, hogy vagy megkeresed a nagykövetséget és ott kérsz segítséget, vagy hazamész, esetleg valakit megkérsz, ha ez lehetséges, hogy félútig hozza el, vagy amikor rendel az orvosod, megkéred, hogy erre a kis időszakra nem-e lehet kivételesen kiírni, vagy ott megkérdezed egy gyógyszertárban, hogy van-e valami ugyanolyan hatásmechanizmusú amit vény nélkül is meg lehet-e venni, stb. De amúgy nyaraláshoz jó, ha van nálad arról orvosi papír, hogy milyen gyógyszereket szedsz, nem mindent lehet csak úgy kivinni külföldre.
2024. aug. 18. 11:12
 12/28 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm azoknak akik írtak valamilyen releváns választ a kérdésre.

Azoknak akik itt fröcsögnek nem értem, hogy mi jár a fejükben akkor amikor ide kommentelnek mindenféle segítő szándék nélkül.

Nyilván tudom, hogy amire szükségem van azt nem szeretném otthon hagyni ezzel senki nem mond újat. Nem gondoltam volna hogy random emberkenk kell magyarázkodnom, de akkor tessék.

Csak hogy tudjátok a nyaralás előtti nap még külön felhívtam az orvosomat hogy írjon ki nekem pluszba hogy biztosan legyen nálam. El is mentem kiváltani. Pakolás közben azonban elmaradt, hogy eltegyem pedig ki volt készítve. Felelőtlenségről azért nem tudunk ebben az esetben beszélni, mert szándékomban állt elhozni és külön tettem érte hogy legyen nálam elég.

Értem én hogy fontossági sorrendben nem lehet egy kalap alá tenni a tampont és a gyógyszert de ha sajnos elfelejtesz valamit eltenni akkor az esetben mindegy, mert ha nem felejtenéd el akkor el raktad volna bármilyen meglepő.

Ez a kérdés is igazolja, hogy próbálom megoldani ezt a problémát és nem hagyom rá ami megint csak üti a felelőtlenség kifejezést.

Nem 1 hónapja szedem, hanem már évek óta és ez az első eset, hogy nem hozom magammal, úgyhogy kár leírni azt hogy ki mennyire tudatos mikor magával viszi a dolgait, mert ez az egy eset kivételével ez nálam is így történt eddig.

Semmi értelme nem volt ide kommentelni.

2024. aug. 18. 11:14
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

De volt értelme idekommentelni annak aki leírta, hogy felelőtlen voltál.

Egy napi rendszerességgel szedett gyógyszer kell hogy legyen az elsőre betesz az ember a csomagjába.

Választ kaptál keresd fel a legközelebbi orvost a nyaralóhelyen vidd magaddal az uniós taj kártyádat fel fog írni gyógyszert.

Nem megsértődni kell ha megkapod a választ hiszen nem a válaszadó volt felelőtlen hanem te.

2024. aug. 18. 11:17
 14/28 A kérdező kommentje:

Azért nem volt értelme mert a kérdés nem az volt hogy kinek mi a véleménye erről, vagy hogy kinek milyen praktikái vannak, hogy hogyan kell bepakolni a nyaraláshoz.

Hanem az volt a kérdés hogy ha már így történt hogyan lehet megoldani. Én magam is tudom hogy el kellett volna rakni de ezt mostmár valahogy meg kell oldani.

Milyen szerencse hogy az okmányirodában az ügyintéző mikor az elveszett személyi igazolványt csinaltatja az ember nem áll neki okoskodni hogy "miért hagytad el" vagy lehetne még csomó példát írni.

2024. aug. 18. 11:27
 15/28 anonim ***** válasza:
67%
Megkaptad a választ a kérdésedre, viszont jogosan azt is, hogy felelőtlen vagy.Ezt el kell tudni hiszti nélkül viselni.
2024. aug. 18. 11:34
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, én listát szoktam írni arról, mit KELL magammal vinnem. Indulás előtt a férjem felolvassa a listát, én meg darabonként megmutatom, itt van, ide tettem. Soha semmi nem maradt még otthon, amire szükség volt.
2024. aug. 18. 11:35
 17/28 anonim ***** válasza:
78%
Nem jártam még így és nem akarok hülyeséget írni,de ha így járnék megpróbálnék felhívni egy ügyeletet, hátha kiírják és felrakják a felhőbe.
2024. aug. 18. 11:43
 18/28 anonim ***** válasza:
74%
Hiába írja fel a felhőbe, külföldön nem látják az itteni adatait.
2024. aug. 18. 12:20
 19/28 anonim ***** válasza:
60%

Hallod kérdező, ne foglalkozz azzal, akik ekéznek. Emberek vagyunk, hibázunk. Én már volt, hogy az egész táskámat hagytam otthon :-) Biztos van aki kevésbé hajlamos rá, van aki jobban. Én olyan stresszben szoktam lenni utazás előtt, hogy nem is működik normálisan az agyam, persze hogy otthon marad ez-az. Hiába van listám, 5x vesztem el a listát pakolás közben, és amúgy se tudom végigolvasni, mert nem tudok 2 percig se koncentrálni.

Remélem, sikerül megoldani a problémádat, és bocsánat, hogy nem érdemben szóltam hozzá a kérdéshez.

2024. aug. 18. 14:54
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi a gyógyszer neve?
2024. aug. 18. 20:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!