Kicsit alacsony vashiányra étrendkiegészítőt vagy valami hasonlót szedni, javaslat? (Nem gyógyszert)
Kérem, olyan írjon akinek már tapasztalata van/volt ebben.
Erős menstruáció miatt alakult ki.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Köszönöm, de azt tudom, hogy mit kéne ennem, hogy jobb legyen.
Én arra vagyok most kíváncsi,hogy melyik fajta étrendkiegészítőt vagy gyógy készítményt ajánlják/ajánljátok nyugodt szívvel, melyik a hatásos, tapasztalatok alapján?
Mert a gyógyszertárakban sok fajtát lehet kapni, több márkájút!
Kérdezd meg az orvosodat melyiket ajánlja.
Ugyan azokat tudja bárki mondani amiket ezek szerint te is ismersz.
Honnan tudjuk neked melyik lenne jó?
Leget azt ajánlom szedd a neoferro folgammát te elkezded szedni aztán holnaptól nem tudsz majd szarni mert olyan kemély székleted lesz tőle hogy nem bírod kinyomni aztán itt jön a következő kérdésed hogy szart ajánlottak mit tegyél….
Szia, először gondold át mit eszel, iszol, milyen étrendkiegészítőket szedsz.
Ha polifenol tartalmú (zöldtea kivonat / EGCG vagy mondjuk oligoprocianidin / OPC) biztos lehetsz benne, hogy ezek miatt mértek alacsony vaskoncentrációt, ha elhagyod, kb. 2-3 hét alatt rendeződik. Az EGCG napvédő, barnulást segítő kapszulákban is benne van, gátolja a leégést.
Tejtermékek, kalcium: a tejsavó nem, viszont az összes többi csökkenti a vas felszívódását, ha sok tejterméket, sajtot fogyasztasz szintén lecsökken a szérum vas. Ha lábgörcsre, csontritkulásra, idegességre magnézium-kalciumot használsz szintén csökken a vas.
Ha növelni szeretnéd húst fogyassz többet, inkább vörös húst (pl. marha), több C-vitamint (D-vitamin mentest, mert a hozzáadott D-vitamin növeli a kalcium és magnézium szintet a vérben ezáltal a vas szintjét és felszívódását csökkenti).
A több C-vitamin elvileg a menstruáció mérséklésében is segít.
Vas bizglicinát, és kerüld a koffeint meg a kávét is!
Vastartalmat este kell bevinni, mert éjjel hasznosul a leghatékonyabban!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!