Kicsit alacsony vashiányra étrendkiegészítőt vagy valami hasonlót szedni, javaslat? (Nem gyógyszert)
Kérem, olyan írjon akinek már tapasztalata van/volt ebben.
Erős menstruáció miatt alakult ki.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Jó sok hülyeséget olvastam itt végig. Ha vashiányod van azt táplálékkal max belsőségekkel tudod pótolni. Máj, véreshurka, és társai. A növenyekben más típusú vas van ami emberekben nem hasznosul jól. Úgy hogy a spenót nem fog segíteni. Abban meg a céklában amúgy folsav van inkább ami ha folsavhiányból adódó a vérszegénység akkor remek de ha vadhiányból mint nálad akkor semmi értelme. "Nem akarsz gyógyszert szedni" vashiányra nincs gyógyszer. Vastartalmú étrendkiegeszítő van. Vagy felír magas vastartalmút az orvos. Ami nem drága és hamar tudod vele potolni a hiányt. Hamar megszűnnek a panaszaid. Elmúlik a fáradtság. Vagy veszel a patikába drága vastartalmú étrendkiegészítőket ami lassabban fig hatni. Mellékhatása mindenek lehet. De ezek nem komoly mellékhatások max enyhe hasfáját, töbnnyire székrekedés, fekete színű széklet, ritkán hasmenés. De ezek nem jelentkeznek mindenkinél. Ha mindezt nem akarod és eszed a májat meg vörös húsokat mostantól. Azert akkor is ajánlok valamit. A DMban lehet kapni kb 1200ft körüli összegért (lehet olcsóbb) egy olyan vastartalmú étrendkiegészítőt amiben van b vitamin, c vitamin folsav és vas is. Ez nem nagennyiségű vas csak a napi szükségletet fedezi. De ha nagyon figyelsz a táplálkozasra és minden nap veszel be belőle és tényleg csak nagyon enyhe a hiányod talán segíteni fog. Ennek semmilyen mellékhatása nincs. Ne tejtermékekkel vedd be és NE koffeinnel fekete teával, kalciummal magnéziummal mert akkor nem szívódik fel a vas!
A márkája mivolis dm saját terméke.
Eisen
+vitamin c
+vitamin b
Van a dobozára írva.
Belül piros kör alakú tabletták.
Gyerekkorom óta vashiányos voltam mert vegetáriánus vagyok. Mióta ezt a bogyót találtam fenn tudom tartani a normál színtet. Úgy hogy több évtiezednyi tapasztalatom van a témában. Sajnos nekem nagyon érzékeny a gyomrom sokat kínlódtam a vastartalmú étrendkiegészítőkkel korábban. Kb végigpróbáltam az egész kínálatot. Ha végig etted a dobozt ellenőriztesd a vas szintedet kell e tovább folytatni a kúrát. Nekem enyebb vashiány is legalább 2 hónap volt mire helyreállt.
Nem reklámot írtam hanem megelőzésre és nagyon enyhe vashiányra megfeleleő mellelhatások nélküli megoldást.
A fenti sok baromság helyett.
Most meg hisztizel miután el lett mondva hogy amit ajánlottál az egy humbug semmi.
30 év vashiányát ez biztosan nem oldotta meg.
De képzeld megoldotta. Te kényszerbeteg vagy, hogy belekötsz mindenbe? Vagy csak ennyire nem megy a szövegértelmezés?! Vagy ennyire unatkozol?! Senki nem nyomja le a torkodon. Szedhetsz amit akarsz. :D :D
Nagyon ne strapáld magad a válasszal mert ahogy látom a kérdező nem olvassa én pedig meguntalak, így mostantól magadat szórakoztathatod. :D
Micsoda sértődött egyén vagy te.:)
Ajánlasz egy olyan szert ami nem vaspótlásra van semmi köze hozzá de minden tudás nélkül esküszöl rá.:)Vicc vagy néni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!