Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Háziorvos elküldhet székletmin...

Háziorvos elküldhet székletminta vizsgálatra? Nyaki gerincműtétem óta gyakran vagyok rekedt,mert 10 éve bal hangszalag nem mozog, műtét után jobboldali is bénult volt. Helyre jött, de keveset tudok beszélni, elfárad és fáj a beszéd...

Figyelt kérdés

Viszont mivel sűrűn vagxok bezeg, felsőlégúti panaszokkal, ezért kitalálták, hogy biztosan reflux és emiatt is rekedek el.

De orr es arcüreggyulladasom szokott lenni, arra meg mindig szteroidos orrsprayt írnak fel.

Mindig mondom, hogy az nekem hátrafolyik és marja az orrom, torkom. Utána szoktam elrekedni és később beteg leszek...

Szeretném végre kideríteni, hogy van e baja a gyomromnak!

Vagy hiába tömöm magam esomeprazol sandozzal?

Mert hiába szedem, meg még emelik is az adagját.

Max székrekedést okoz.

A rekedtség meg párásításra, cataflam szedésre, köptető használatára, orrmosó segítségére tud javulni.

Vagy antibiotikumra.

Orrból zöld, szájon sűrű sárga váladék jött fel.

Ennek ellenére full hülyének vagyok nézve.

Belém akarta magyarázni a rezidens gégész doki aki az eredeti doki helyett fogadott...

Hogy biztos az esomeprazoltól javultam.

Meg hogy az első konzultáció óta nekem újabb megfázásom volt biztos.

Kivagyok ettől.

Pedig amúgy az emelt adagot közben én csökkentettem, mert nem tudtam wc-zni.

Kitérek a hitemből már nagyon elegem van.

Szeretnék végre ennek a végére járni.

Szóval milyen vizsgálatra küldhet el a háziorvos?

Széklet vizsgálatra?

Hasi ultrahang tud valamit kimutatni?

Csövet nem akarom bevállalni, szóval ezeken kívüli vizsgálatok érdekelnek.

Köszönöm

#Reflux kivizsgálás #széklet vizsgálat # háziorvos #hasi ultrahang mit mutat
tegnap 22:33
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Esomeprazollal nem kéne tömni magad, nem veszélytelen gyógyszer! Olvass a protonpumpagátlókról, elég vegyes a megítélésük.

A reflux tényleg okozhat felsőlégúti panaszokat, mert a nyelőcsövön feljön a sav, és bekerülhet a garatba, akár a légcsőbe is.

Székletvizsgálathoz a háziorvos ad, vagy felír tégelyt és be kell vinni. De abból nem sokat tudnak meg.

tegnap 22:53
 2/3 A kérdező kommentje:

Szia,

Igen tisztában vagyok mi a reflux. De nem szokott sav feljönni. Max ha esetleg bort iszok pl. Ami ritka.

Gyomor probléma meg akkor van ha nsaid gyulladáscsökkentőt szedek vagy antibiotikumot.

De ilyenkor a probiotikum kúra meg a Quamatel szükség szerinti bevétele segít.

Egyébként nincs bajom.

Azt olvastam a protonpumpa gátlókról éppen emiatt is szeretnék kivizsgálást.

A székletből azt olvastam sokminden kimutatható.

Az emésztőrendszer allapota.

Normál bélflóra, kórokozók, baktériumok, virus parazita....

De akkpr a háziorvos eltud ilyen vizsgálatra küldeni.

Ez jó hír.

Hasi ultrahangra góckutatás miatt megyek.

Az is kitud mutatni bélproblémát?

Köszönöm szépen

tegnap 23:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Hasi ultrahangból nem sok derül ki.

A székletvizsgálat során VAGY vér jelenlètét, VAGY pár fajta baktérium jelenlétét nézik. Ennyi. Ebben az esetben nincs sok értelme.

ma 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!