Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ejakuláció utáni rosszullét?...

Ejakuláció utáni rosszullét? Esetleg másnak vannak hasonló tünetei és kiderült az oka?

Figyelt kérdés

Tapasztalat és elmélet is érdekelne, sajnos eddig endokrinológussal se jutottam sehova, csak hogy "biztos valami hormonális". De az alap hormonszintek rendben, ált. vérkép rendben.

Ez történik:

Alapból sportoló, jó kondiban lévő fiatal vagyok, de szex után kb 24-30 órával 2-3 hétre teljesen felborul minden, sorolom a tüneteket:

Indul egy fejzúgással, ami átmegy többnapos migrénbe. Az első 2-3 éjszaka durva nyugtalan láb syndroma van, mellé izomfájdalom.

Mindez semmi, ugyanis mellé annyira legyengülök, hogy szédelgek, elesek, teljesen elvesztem az egyensúlyom, pl egyenesen menni se tudok. Szemek bedagadnak, homályos látás, napi 20 óra alvás.

Eszméletvesztés nincs, csak fizikailag egyszerűen összecsuklok.

Ez odáig tud fajulni, hogy pár napig nem is igazán eszek, mert ahhoz sincs erőm, volt már, hogy úgy itattak, legalább folyadék legyen valami, de lábra állni se tudok.

Nagy vonalakban ennyi, lényeg hogy tehát elszáll az alapvetően teljesen jó (átlag feletti) kondim és eltelik kb 3 hét, mire ismét magamhoz térek és erőmnél vagyok. Sokszorosan tesztelve a dolog, ha kibírom szex nélkül esetleg hónapokig, akkor semmi bajom, és sportolok. Csak ugye ez elég nehéz ügy.

Mi okozhatja ezt?

Mi borul össze ennyire bennem?

júl. 21. 12:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem a szex okozza .
júl. 21. 12:42
 2/17 A kérdező kommentje:

Biztos az okozza. Elméletileg nyilván nem tudhatom, de a tapasztalat mindig alátámasztja.

Ha nincs szex, nincs rosszullét se. Minimális se. Ha viszont van, másnapra garantált a rosszullét. Nagyon sokszorosan letesztelve.

júl. 21. 12:49
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Psziches?
júl. 21. 13:00
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem az ejakuláció, hanem a férfiaknál alapvetően hozzá kapcsolódó orgazmus okozhatja, ami egy erős vérnyomás növekedéssel és esetenként rövid ideig tartó, szinte önkívületi állapottal járó idegélettani történés az agyban. A biológiai variabilitás miatt nyilván lehetnek ennek "súlyosabb" változatai, amikor az agyi történés kiterjedtebb, sőt káros következménnyel is járhat. Valami idegorvost (esetleg szexológust, andrológust) kellene felkeresni, aki járatosabb az ilyen anomáliákban, de addig is lehetőleg a minimálisra kellene csökkenteni az ilyen cselekményeket.
júl. 21. 13:10
 5/17 anonim ***** válasza:
69%
Ha az orvosok se tudják, majd pont itt tudod meg a tutit, mi??? 🤦
júl. 21. 13:43
 6/17 A kérdező kommentje:

Így van, az orvosok nem tudják.

Csak tipp van, hogy "valami epinefrin és dopamin-zavar lehet", de ez is csak azért, mert egyszer ezt kaptam infúzióban és attól jobban lettem hirtelen.

Érteni viszont akkor sem értették, szintén egy tapasztalati eredmény csak.

#3 - ez is volt sokszor a gyanúsítás úgymond, de pszichés okból csak nem veszik el az ember egyensúlya és főleg nem dagad be a szeme. most nem?

#4 - neurológus nem érti, bár az is igaz, olyat még nem találtam, akit egyáltalán érdekelt volna a téma. Andrológusnál, szexológusnál még nem voltam, próbálok találni.

Egyébként vicc vagy sem, nekem pont leesik a vérnyomásom olyankor, ill. hosszabb távon, a rosszullét alatt végig nagyon alacsony (max 80/50).

És hát arra a bizonyos idegélettani történés részleteire lennék kíváncsi, mégis mi, hogyan ... Esélyes, hogy valahol ott a kulcs.

#5 - Ezt sose tudni. Tudom, a zöme trollkodik, de találkoztam már itt nem egy egyetemi tanárral, kutatóval is. Egy próbát megér. Főleg a mai magyar eü mellett, lehet, hogy így informálisan előbb jutok érdemleges infóhoz.

júl. 21. 14:04
 7/17 A kérdező kommentje:

"állapottal járó idegélettani történés az agyban. A biológiai variabilitás miatt nyilván lehetnek ennek "súlyosabb" változatai, amikor az agyi történés kiterjedtebb"

Tudsz esetleg linkelni erről tanulmányt? Lehet angolul is nyilván. Csak mert hátha magamra ismerek apróságokban, ha már ennyire a sötétben kell tapogatózni.

júl. 21. 14:08
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha valóban úgy tapasztalod, hogy a tünetek ok-okozati összefüggésben vannak a szexuális aktivitással, kérj a háziorvosodtól egy teljes nagylabort. Lehet hogy valamiben hiány vagy túltengés van.
júl. 21. 14:47
 9/17 Oldfire ***** válasza:
100%
Előfordul másnál is. De talán nem ilyen intenzíven. Szwrintem is egy labor vizsgálat sok mindent kimutat. Ha még nem volt.
júl. 22. 07:02
 10/17 A kérdező kommentje:

Kösz, alaplaborok voltak persze. Speckóbb, célirányos hormon vagy egyéb nem nagyon.

mondjuk egy érdekes dolog azért van így is: enyhén anémiás vagyok, mellette viszont az egekben a Fe értéke, de aztán fogalmam nincs, ez jelent-e valamit, mindenesetre ők nem foglalkoznak vele.

júl. 22. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!