Segítséget kérnék az MR vizsgálat eredményében ennek a pár mondatnak az értelmezésében?
A máj nem nagyobb,jelinzenzitása nem utal steatozisra.Az S7-ben 9mm-es mérsékelten T2 hyperintenz éles kontúrú képlet látszik.
A bal vese felső harmadában a parenchymában 6mm-es minden mérésen alacsony jeladású képlet látható, amely meszesedésnek felelhet meg.
( ha nem az,akkor mi lehet még- ezt én kérdezem,nem a leletben van.)
A máj jobb lebenyében lévő képlet cysta vagy hemangioma lehet.
Az ilyen válasznak mi értelme? Ha nem tudsz hozzászólni minek pötyögsz ide?
Meszesedéssel, cisztával nem foglalkoznak, semmi olyan nincs a leletben amivel kezdenek majd valamit, ne aggódj!
2
Mondjuk azért, hátha rádöbben, nem az arctalan magát professzornak képzelő, amúgy mondjuk Tesco arufeltolto kommentelonek kell hinni, hanem a valodi szakembernek.
Hja, ha te magad döntöttél úgy, orvosi diplomád birtokában, hogy MR vizsgálatra van szükséged, akkor nyilván ki is tudod értékelni magadnak, hiszen értesz hozzá.
További szép napot.
A tünetek alapján,amit neked még véletlenül sem fogok részletezni. Meg sajnos az alapján,hogy a családomban volt hasonló eset évekkel ezelőtt,akiket ugyanezzel a háziorvosuk mr-re küldött. Sőt én is voltam már szintén ugyanígy,akkor vesekő okozta a panaszokat.Azzal a különbséggel,hogy akkor simán elküldtek vizsgálatokra beutalóval.Na most ez valahogy nem történt meg.Sosem felejtsd el,hogy lehetsz hasonló helyzetben. Évekkel ezelőtt még nem itt tartottunk,ahol most az egészségügyben. Annak viszont örülök,hogy neked nem kell senkit ilyen procedúrán keresztül vinni és mindenhol segítő képekre találsz.
Legyen így mindig!
Szép napot!
Igazából csak azért,mert úgy írták,hogy felelhet meg,feltételes módban. Ugyanígy a végén is,hogy cysta és hemangióma lehet.
Az egész lelelet nem másoltam be,de abban benne van,hogy mivel nem kontrasztanyagos volt a vizsgálat,így nem ad teljes bizonyosságot az eredmény.Én abszolút nem gondolok semmilyen tumorra,dehogy...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!