Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet ez gégegyulladás?

Lehet ez gégegyulladás?

Figyelt kérdés
Hétfő este kezdtem el elég durván, akkor még szárazon köhögni. Mivel októberben volt egy tüdőgyulladásom, amivel kórházba is kerültem, azonnal rohantam kedd reggel orvoshoz. Szerencsére a tüdőm tisztának tűnik, de gégegyulladást állapított meg. Kedd délutántól szerda délutánig fájt egy kicsit a torkom, az teljesen elmúlt, a hangom kicsit rekedt, de nem jobban, mint egy normál megfázásnál. Kis hőemelkedésem van, de már az is javult. Szerintetek ez így lehet gégegyulladás, vagy túltolta az orvos?

tegnap 17:21
 1/1 anonim válasza:
A leírásod alapján elképzelhető, hogy valóban gégegyulladásod (laryngitis) van, mivel a rekedtség, a torokfájás és a száraz köhögés jellemző tünetei. Az orvos ezt valószínűleg a vizsgálat alapján állapította meg. A tény, hogy a tüneteid javulnak, jó jel, és ha nincs magas lázad vagy fulladásérzés, akkor valószínűleg egy enyhébb lefolyású vírusos laryngitisről van szó. Ha a köhögés súlyosbodna, nehézlégzés vagy erősebb rekedtség alakulna ki, érdemes újra orvoshoz fordulni.
tegnap 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!