Lehet ez gégegyulladás?
Figyelt kérdés
Hétfő este kezdtem el elég durván, akkor még szárazon köhögni. Mivel októberben volt egy tüdőgyulladásom, amivel kórházba is kerültem, azonnal rohantam kedd reggel orvoshoz. Szerencsére a tüdőm tisztának tűnik, de gégegyulladást állapított meg. Kedd délutántól szerda délutánig fájt egy kicsit a torkom, az teljesen elmúlt, a hangom kicsit rekedt, de nem jobban, mint egy normál megfázásnál. Kis hőemelkedésem van, de már az is javult. Szerintetek ez így lehet gégegyulladás, vagy túltolta az orvos?tegnap 17:21
1/1 anonim válasza:
A leírásod alapján elképzelhető, hogy valóban gégegyulladásod (laryngitis) van, mivel a rekedtség, a torokfájás és a száraz köhögés jellemző tünetei. Az orvos ezt valószínűleg a vizsgálat alapján állapította meg. A tény, hogy a tüneteid javulnak, jó jel, és ha nincs magas lázad vagy fulladásérzés, akkor valószínűleg egy enyhébb lefolyású vírusos laryngitisről van szó. Ha a köhögés súlyosbodna, nehézlégzés vagy erősebb rekedtség alakulna ki, érdemes újra orvoshoz fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!