Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 38 láz, hurutos köhögés....

38 láz, hurutos köhögés. Fájdalomcsillapítóval csökkentjem a lázat? Vagy még nem kell?

Figyelt kérdés

Ma reggelre belázasodtam 37,8 lázam volt. Bevettem panadolt. El mentem dokihoz, piros a torkom, kaptam 3 napos antibiotikumot. Haza jöttem 37,8 volt, bevettem másodszor panadolt. Délután megint felment 37,8 bevettem újabb panadolt. Azóta tartom magamat, remélem igy is lesz egész este, egész éjjel.

Igen bevettem ma 3 panadolt, de azért, mert nagyon rázott a hideg, reszkettem, égett az egész testem az arcom.

Félelem van bennem, hogy meghalok a láztól ha felmegy.

Szedek c d vitamint 2000mg.

Szedjem a panadolt ha 37,8 felmegy?

Meddig tarthat a láz?

Éjjelente keljek fel?

tegnap 19:48
 1/10 anonim ***** válasza:
58%

Most írhatnám, hogy a tudomány mai állása szerint nem kell csökkenteni a lázat (még gyereknél sem, csak ha már problémát okoz, pl. levertség, bágyadtság stb.), de ha neked van egy ilyen paranoiád, azzal nincs mit kezdeni. Nyilván úgyis be fogod venni ezutan is.

Azaz lenne mit kezdeni, kezelni a hipochondriát/pánikbetegséget pszichológussal vagy hasonló, de gondolom ezt is hiába írom 😀

Amúgy az teljesen normális, hogy ráz a hideg, mikor megy fel a lázad, ezzel mindenki így van. Ja, és a 37,8 nem láz, csak hőemelkedés.

"Éjjelente keljek fel?"

Ezt úgy érted, hogy szépen aludnál, de csörögne az ébresztőd hajnal 2-kor, hogy bevedd a lázcsillapítót? 😳

tegnap 20:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Az még csak hőemelkedés, nem kell semmit bevenni rá. Akkor vegyél be lázcsillapítót, ha 38 fölé megy, de 38,5 alatt sem fontos, attól függ, hogy bírod. A láz segíti a gyógyulást, azért nem kell rögtön csillapítani, csak ha magas. Ha nagyon magas lenne (39-fölött), és nem vinné le a lázcsillapító sem, akkor csinálj hűtőfürdőt, az biztos leviszi. /Fürdőkádba engedni kell meleg vizet, beleülni, és folyamatosan lassan hideget engedni hozzá. 10-15 perc elég/ Éjjel aludj, ha tudsz, minek kelnél fel. Amikor ráz a hideg, akkor megy felfelé a hőmérsékleted.
tegnap 20:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Én csak attól félek ha nem fogom szedni a fájdalomcsillapítót és ha felmegy a láz, és ha felmegy a láz beveszek fájdalomcsillapítót és nem fog hatni. Attól félek csak.
tegnap 20:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem azért állítanám be az ébresztőt hogy bevegyem a fájdalomcsillapítót hanem azért, hogy ne menjen fel a lázam
tegnap 20:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Ezért írtam a hűtőfürdőt, hogy akkor se ijedj meg, más modon is lehet csökkenteni. Régen vizes lepedőbe tekerték a beteget, az is levitte, bár elég kellemetlen.
tegnap 20:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Lázcsillapító. Nem hőemelkedésre van, hanem LÁZRA, ne szedj feleslegesen gyógyszert. A lázcsillapítót nem szabad megelőzésként szedni. A hőemelkedést nem kell csillapítani. Láz 38-tól van, addig csak hőemelkedés. Ne parázz!

2,és 5 voltam.

tegnap 20:48
 7/10 A kérdező kommentje:
De ha annyira rázna a hideg akkor se vegyek be fájdalomcsillapítót? Szenvedjek?
tegnap 20:51
 8/10 anonim ***** válasza:
38 fokig szenvedj nyugodtan, takarózz be melegen, akkor kellemesebb. Afölött vegyél be lázcsillapítót.
tegnap 20:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Az a legrosszabb az egészben hogy akkor forró az egész arcom, égek
tegnap 21:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Tegyél rá vizes ruhát.
tegnap 21:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!