Rheumatoid arthritis esetén milyen kezelések hatékonyak?
Sziasztok!
Újonnan, nemrég diagnosztizált Rheumatoid arthritis betegségem lett, úgymond a semmiből.
Salazopyrint kapok.
Nem vagyok, voltam beteges, fitt, vékony, fiatal vagyok.(39)
Nem igazán szeretnék gyógyszert szedni a mellékhatások miatt. Soha nem is szedtem semmit.
Fogalmam sincs hogyan is kezdjek az egészhez. Tudnátok segíteni, kedves kérdező, vagy aki jártas ebben a témában?
Méregtelenítés mit takar pontosan, mivel kezdjem, meddig tartson..?
Nagyon köszönöm, aki tud segíteni.
#51. Szia! Első körben ajánlom a Dr. Steven Gundry: A növényparadoxon című könyvét elolvasni.
Én sem vagyok elhízott, nincsenek káros szenvedélyeim, semmi. Sajnos mégis "lecsapott" az RA.
Semmi mű kaja, junk food, szeszesital, kávé, cigi, cappuccino, Cola, semmi. Részemről eddig sem, ezután sem.
De úgy tűnik, ennyi nem volt elég.
De helyre lehet hozni.
Nem szedek gyógyszert és nem is fogok.
Plusz nézz utána az autoimmun protokollnak. (És tartsd be :))
Fájdalmaid vannak?
Nem dohányzom én sem, néha 1 pohár üdítőt iszok, heti 1-2-szer. Csak vizet iszom, kávét nem, főzök mindennap. Nem mondom, hogy néha chipset vagy ilyesmit nem eszem, de mindennap nem. A könyvet köszönöm szépen, amit ajánlottál, mindenképpen megnézem.
A ujjaim fájnak, egy kézen 2 ujj, plusz a talppárnám. Más nem.
Az autoimmun protokollt is megnézem feltétlenül.
Neked milyen panaszaid vannak, voltak, és mióta?
Te diétázol? Bármilyen információt szívesen olvasok és nagyon köszönöm, hogy válaszoltál! 🙂
#53. Igazán nagyon szívesen.
Csak nincs mindig időm írni.
Az egyik könyv arról szól, hogy miket ne vigyünk be a szervezetünkbe.
Az én testem tényleg úgy reagál bizonyos anyagokra, ahogy abban a könyvben le van írva.
Csak néha azt hittem - vagy reméltem -, hogy már meggyógyultam és akkor kipróbáltam, hogy bírom-e, ami ellenjavallt.
Hát, még nem.
Ha érdekelnek személyes tapasztalatok: nagyon jó lenne a rheumatoid arthritis esetén például a kurkuma és a gyömbér. Vettünk egy kurkuma készítményt - de akkor még nem tudtam, hogy a termék egyik összetevőjét, a fekete borsot nem bírom.
Tehát nagyon részletekbe menően meg kell nézni azt, hogy egy-egy étrend-kiegészítő mit tartalmaz.
Szerintem az lenne a legjobb, ha semmi csomósodásgátlót, fényező anyagot, adalékanyagokat nem tartalmazna.
Nekem legalábbis ezekre is ad reakciót a testem (fájdalommal jelez).
Tehát, ha szedni szeretnél például gyógynövénykeveréket, akkor ezt ajánlom: Myrobalan, mégpedig az ízületekre valót.
Én még nem vettem, de már a céggel felvettem a kapcsolatot és azt írták, hogy nem tartalmaz adalékanyagokat.
Kapszulázva van a növény, de a kapszulát ki lehet bontani és akkor csak a tartalmát veszed be.
Aztán van még sok okosság, de nem tudom például, hogy tiszta káliumhoz hol lehetne jutni (olyanhoz, amiben nincs csomósodásgátló, stb).
Még küldök pár linket is.
A könyveket tényleg mindenképpen érdemes elolvasni.
Valószínűleg a bevásárlólistádat nagyon át fogod írni.
Az a baj, hogy nincs mindig időm itt írni, de majd azért írj, akár privátban, hogy mivel merre haladtál, csökkentek-e a fájdalmak.
Neked mikor diagnosztizálták és mikor kezdett fájni? Milyen szakorvosoknál voltál? Magán vagy állami orvoslásban?
Mennyi idő telt el a fájdalom megjelenése és a diagnózis felállítása között?
Van egy csatorna a YouTube-on, Ujhelyi Szabolcs Zoárd csatornája.
Azon megnéztem a rheumatoid arthritisre vonatkozókat.
Valószínűleg nem csak rheumatoid arthritised van, hanem annak már van egy kiváltó oka.
De ezt majd olvasod a könyvben.
Nekem nagyon beválik, ha nem eszem olyanokat, ami tilos.
Más tüneted van? Bármi! Amiről nem gondolnád, hogy összefügg a rheumatoid arthritis-szel?
(Mert minden összefügg...)
Johann Biacsics:
A fenti linken található videóban Johann Biacsics több dologról is beszél.
A harmadikat egyelőre nem ajánlom, mivel valószínűleg áteresztő bél szindrómád is van (nekem is van és az autoimmun állapotban lévőknek).
Szerintem probiotikumokat azután lehet szedni, ha már rendbejött a bélfal.
Ujhelyi Szabolcs Zoárd:
(Szabolccsal sem értek mindenben egyet, de jól összefoglalja nagyjából.)
Az ő videói között vannak még hasznos infók. A Káliumról szólókat is érdemes lehet megnézni.
Mindenképpen figyelj oda arra, hogy mit jelez a tested.
Az étrend-kiegészítőket érdemes úgy szedni, hogy először egyet kipróbálsz kb 5-7 napig és ha nincs bajod, akkor jöhet egy következő tápkieg bevezetése.
Majd írd meg légy szíves, hogy milyen étrendet folytattál eddig. (Pl: vegyes, paleolit, vegán, vegetáriánus, stb?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!